Son Dakika: PKK/KCK'nın Üst Düzey İsmi Yakalandı

TAKİP ET

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında terör örgütü PKK'nın Sözde Yürütme Konseyi ile ilişkisi olduğu ve örgüt içerisinde önemli görevlerde bulunduğu iddia edilen Davut Baghestani, Beraberinde bulunan 3 kişiyle birlikte Adana'da yakalandı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada Mersin İl Jandarma Komutanlığı'nın terörle mücadele ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda örgütün sonucu Yürütme Konseyi üyeleri ile ilişkide bulunduğu ve bazı dönemlerde öldüğüne dair haberlerde çıkan Davut Baghestani'nin Adana Mersin'de "Canbulut Turgay" adına düzenlenmiş sahte kimlikle örgütsel faaliyetler yürüttüğünün belirlendiği belirtildi.

JANDARMADAN KAÇAMADI

Geçmişte şüphelinin oradaki terör örgütü kamplarında örgüt mensuplarının onlara hitaben konuşma yaptığı sosyal medya hesapları üzerinden de terör örgütü propagandası yapmaya devam ettiği belirlendi. Geçmiş yıllarda terör örgütünün İsrail ve ABD görüşmelerine aracılık eden İsrail Kürt Enstitüsü'nün başkanlığını da yapan ara'nın İsrail'de yayınladığı dergiler de örgüt propagandası yaptığı da ortaya çıktı. Geçen yıl Suriye'nin Rakka kentinde YPG/PKK terör  örgütünün uzantısı olarak kurulan "Suriye'nin Geleceği" adlı sözde partinin de oluşumunda yer aldığı Jandarma ekipleri tarafından belirlenen Baghestani'nin yakalanması için harekete geçildi. Yapılan detaylı teknik takibin ardından ana'nın Merkez Seyhan ilçesinde saklandığı belirlenen terörist Mersin İl Jandarma Komutanlığı ve Adana İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortak düzenledikleri operasyon sonucunda beraberinde Bulunan Mahmenur A, Hakkı A. ile  Enes Y.  ile birlikte gözaltına alındı. Ayrıca evde bulunan 6 cep telefonu ve Dijital materyaller incelenmek üzere Jandarma ekipleri tarafından el konuldu. Gözaltına alınan zanlılar sorgulanmak üzere Mersin İl Jandarma Komutanlığına götürüldü.

 

son dakika mersin terörist Davut Baghestani