Son Dakika! İdlib'e Giriş Yapılmıştı, TSK'dan Kritik Açıklama Geldi

TAKİP ET

TSK'ya ait özel kuvvet askerlerinin dün gece İdlib'e giriş yaptığı belirtilmiş ve operasyon tam olarak başlamıştı. TSK'dan bugün yapılan açıklamada gözlem noktaları oluşturulduğu bilgisi verildi.

TSK’ya ait özel kuvvet askerlerinin dün gece İdlib’e giriş yaptığı belirtilmiş ve operasyon tam olarak başlamıştı. TSK’dan bugün yapılan açıklamada gözlem noktaları oluşturulduğu bilgisi verildi.

Dün gece TSK’ya ait özel kuvvet askerlerinin İdlib’e giriş yapması son dakika haberi olarak geçmiş ve herkesin gözü TSK’nın yapacağı açıklamaya çevrilmişti. TSK’dan bugün beklenen açıklama geldi.

TSK’NIN AÇIKLAMASI

TSK, İdlib’e giriş yapılmasıyla ilgili olarak, "Astana Süreci kapsamında, ateşkesin tesis, gözetim ve devamını sağlamak, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve yerlerinden edilenlerin evlerine dönmesi için uygun şartları temin etmek maksadıyla İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde görev yapacak Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, 08 Ekim 2017 tarihinde icrasına başlanan keşif faaliyetleri ile koordineli olarak, 12 Ekim 2017 tarihinden itibaren Gözlem Noktalarını teşkil faaliyetlerine başlamıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları bölgedeki görevlerini Astana sürecinde Garantör ülkelerce mutabık kalınan angajman kuralları çerçevesinde sürdürmektedirler.” ifadelerinde bulundu.

12 ZIRHLI ARAÇLA GİRİŞ YAPILDI

TSK, birkaç gündür sıfır noktasına zırhlı araç ve asker sevkiyatı yapıyordu. Dün gece özel kuvvetlerden oluşan 120 askerler İdlib’e giriş yaptığını belirten TSK’nın 12 zırhlı araçla birlikte girişi gerçekleştirdiğini belirtti. 

 

son dakika idlib TSK sınır açıklama 120 asker idlibe giriş