Son Dakika! Çavuşoğlu: Türkiye "Suriye'ye Gireceğim" Derse, Girer!

TAKİP ET

ABD'nin Suriye'den askerlerin çekme sürecini Ankara ile birlikte koordine edeceğini söyleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye 'Suriye'ye gireceğim' derse, girer" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamaları uluslararası ajanslar tarafından da son dakika kodu ile dünyaya duyuruldu. Bakan Çavuşoğlu açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

"Fırat Kalkanı ile gireceğimizi söyledik, girdik; Afrin ile gireceğimizi söyledik, girdik; buraya gireceğimizi söylüyoruz, gireceğiz. Türkiye 'Suriye’ye gireceğim' derse, girer. Dünya TSK'nın Fırat'ın doğusuna girmesini kabul ediyor. ABD yönetimi ile sahadan çekilmeyi nasıl koordine ederiz; bunu Dışişleri, Milli Savunma Bakanlığı ve askerler düzeyinde konuşuyoruz. Belki ABD’nin YPG/PYD’ye verdiği destek sorununu, Suriye'den çekilmesiyle kökten çözebiliriz. Sürecin PYD/YPG'nin bölücü gündemine hizmet etmemesi gerektiğini net bir şekilde ilettik ABD ile ilişkiler daha pozitif ortama doğru gitmeye başladı. Kaşıkçı cinayeti adli bir vaka, suçtur ama Suudi Arabistan ile ikili bir sorun olarak görmüyoruz. 2019’un ilk çeyreğinde Hollanda'yı ziyaret edeceğim."

YEMEN İÇİN TOPLANTI ÇAĞRISI

Ayrıca Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklamasının devamında Yemen'deki krizin çözülmesi için İİT temas grubuna 10 Ocak’ta İstanbul'da toplantı düzenlenmesi çağrısında bulunduklarını söyledi.

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ankara son dakika