Son Dakika! Ankara'da Sel Faciası, Kayıplar ve Yaralılar Var

TAKİP ET

Ankara'nın Mamak ilçesi Neşet Ertaş Caddesi'nde sağanak yağışın aniden bastırması nedeniyle sel felaketi yaşandı. Cadde üzerinde bulunan araçları sürücüleri ile birlikte önüne katıp sürükleyen sel sularında ilk belirlemelere göre 6 kişi yaralandı. Olayda bir kişinin de kayıp olduğu öğrenilirken, felaketin ardından açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, sel için "500 yılda olabilecek bir afet" ifadelerini kullandı.

Ankara’nın Mamak ilçesi Neşet Ertaş Caddesi'nde sağanak yağışın aniden bastırması nedeniyle sel felaketi yaşandı. Cadde üzerinde bulunan araçları sürücüleri ile birlikte önüne katıp sürükleyen sel sularında ilk belirlemelere göre 6 kişi yaralandı. Olayda bir kişinin de kayıp olduğu öğrenilirken, felaketin ardından açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, sel için "500 yılda olabilecek bir afet" ifadelerini kullandı. 

Ankara’da bugün öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış, Mamak ilçesinde sele yol açtı. Sel, Neşet Ertaş Caddesi Boğaziçi Mahallesi’nde etkili olurken, çok sayıda araç sürücüleri ile birlikte sel sularına kapıldı. Caddede bulunan bir kişinin de sel sularına kapılarak sürüklendiği görüldü, daha sonra vatandaşın kurtarıldığı bilgisi geldi. İlk bilgilere göre sel nedeniyle yaralananların sayısı 6. 

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA TUNA’DAN AÇIKLAMA
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Tuna, sel felaketinin ardından bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Tuna, burada yaptığı açıklamada “Bu görülmemiş bir afet, 500 yılda bir görülebilecek bir afet. Kelimenin tam anlamıyla felaketi yaşadık. Zararların telafisi konusunda çalışma başlattık. Hızlı bir şekilde vatandaşların zararlarını tespit edip gerekenleri yapacağız.” dedi ve yağışların meteorolojinin tahminlerinin ötesinde olduğunu dile getirdi.