Son Dakika! Afrin'De Bir Köy Daha Teröristlerden Kurtarıldı

TAKİP ET

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Özgür Suriye Ordusu ile beraber yürüttüğü Zeytin Dalı operasyonunun 25. gününde Ömer Simo Köyü terör örgütlerinin elinden kurtarıldı ve Azez ile Bülbül ceplerinin birleşmesi için önemi bir adım atıldı. İşte detaylar…

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Özgür Suriye Ordusu ile beraber yürüttüğü Zeytin Dalı operasyonunun 25. gününde Ömer Simo Köyü terör örgütlerinin elinden kurtarıldı ve Azez ile Bülbül ceplerinin birleşmesi için önemi bir adım atıldı. İşte detaylar…

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Özgür Suriye Ordusu ile birlikte Afrin’de ortak yürüttüğü Zeytin Dalı operasyonu kararlı bir şekilde devam ediyor. Bölgede şimdiye kadar pek çok köy ve stratejik noktayı ele geçiren güvenlik güçleri, operasyonun 25. günü olan bugün ise Ömer Simo Köyü’nü de PYD’li teröristlerin elinden kurtardı ve bölgede Azez ile Bülbül ceplerinin birleşmesi adına çok önemli bir adım atıldı.

BİN 439 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Bölgede devam eden operasyonda ise sık sık çatışmalar yaşanıyor. Bu konu hakkında bir açıklama yapan Genelkurmay Başkanlığı ise yaşanılan çatışmalarda ve yapılan hava harekatlarında toplamda bin 439 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Öte yandan sınır bölgesine askeri sevkiyat ise devam ediyor. Farklı birliklerden gönderilen askeri zırhlı araçlar Hatay’a ulaştı ve buradan da Hassa İlçesi’ne geçiş yaptı. Buradan sınır birliklerine geçecek olan zırhlı araçların daha sonra ise Afrin’e geçiş yapacağı belirtildi. 

son dakika haberler Afrin zeytin dalı operasyonu Hatay haberleri Hassa TSK ÖSO Azez Bülbül Genelkurmay Başkanlığı haber