Sakarya Hendek'te İşçileri Taşıyan Traktör Devrildi: 7 Ölü 9 Yaralı

TAKİP ET

Sakarya'nın Hendek ilçesinden feci bir kaza yaşandı. Fındık bahçesine işçi götürmekte olan bir traktör sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucunda devrildi. Traktörün römorkunda bulunan işçilerden 7'sinin hayatını kaybettiği öğrenilirken 9'ununda yaralandığı öğrenildi.

Sakarya’nın Hendek ilçesinden feci bir kaza yaşandı. Fındık bahçesine işçi götürmekte olan bir traktör sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucunda devrildi. Traktörün römorkunda bulunan işçilerden 7’sinin hayatını kaybettiği öğrenilirken 9’ununda yaralandığı öğrenildi.

Olay, Sakarya Hendek ilçesi Çamlıca Mahallesinde sabah saat 07.45 sıralarında yaşandı. Sabah saatlerinde Mardin’den gelmiş olan fındık işçilerini taşımakta olan 54 VD 957 plakalı bir traktörün sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucunda kontrolden çıkarak dere yatığına devrildi.

İŞÇİLER TRAKTÖRÜN RÖMORKUNDAN ETRAFA SAVRULDU

Yaşanan feci kaza sonucunda traktörün römorkunda bulunan işçiler hızlı bir sarsıntı ile etrafa savruldu. Olay yerinde can pazarı yaşanırken bölgeye çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Kaza yerine gelen sağlık ekipleri yaptıkları inceleme sonucunda kazada 7 işçinin hayatını kaybettiğini belirledi. Yaşamını yitiren işçilerden 5’inin kadın olduğu ve 9 kişinin de kazada yaralandığı belirlendi. Kaza sonucunda yaralanan işçiler ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Kazada hayatını kaybeden 7 işçi olay yerine gelen Savcı ve jandarma ekiplerinin incelemelerinin ardından morga kaldırıldı. 

SAKARYA VALİSİ KAZA HAKKINDA SÜLEYMAN SOYLU’YA BİLGİ VERDİ

Yaşanan kazayı haber alan Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kaza yerine gelerek burada yetkililerden bilgi aldı. Aldığı bilgiler sonrasında cep telefonu ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu arayan ve kaza hakkında bilgi veren Balkanlıoğlu, kazanın traktör sürücüsünün virajlı yoldan hızla aşağı inmesi sonucunda meydana geldiği bilgisini de aktardı.

 

sakarya hendek fındık işçileri traktör devrildi 7 ölü 9 yaralı kaza