Sahte Mezar İle Büyük Vurgun Yaptılar

TAKİP ET

İnternet üzerinden çeşitli ilanlarla birlikte hazırladıkları sahte mezar yerlerini satışa çıkaran çete büyük bir vurgun yaparak dikkat çektiler.

İnternet üzerinden çeşitli ilanlarla birlikte hazırladıkları sahte mezar yerlerini satışa çıkaran çete büyük bir vurgun yaparak dikkat çektiler. 

Akıl almaz bir vurgunun gerçekleştirildiği öğrenildi. Kocaeli'nde 34 yaşındaki bir iç mimar internet üzerinden anlaşmış olduğu mezar satışı için harekete geçti. Yaptığı anlaşmanın sonrasında dolandırıldığını anlattı. Durumu anlayınca zaman kaybetmeden polise başvurdu. Olay hakkında geniş çaplı bir soruşturmanın açıldığı öğrenildi. 

Soruşturma devam ederken polis tarafından yapılan incelemeler sonrasında başka mağdurların olduğu ve bu durumun geniş bir dolandırıcılık olayı olduğu anlaşıldı. Bunun ardından sadece Kocaeli bölgesinde değil pek çok ilde dolandırıcılığın devam ettiği öğrenildi. 

SAHTE MEZARLARLA VURGUN YAPTILAR

Çete tarafından gerçekleştirilen çalışmalara bakıldığı zaman Bilecik, Bolu, Bursa, Kocaeli ve Tekirdağ bölgesinde aynı yöntemin kullanılarak onlarca kişinin dolandırıldığı öğrenildi. Özellikle 20 30 yıldır defin işlemi gerçekleşmeyen mezarların seçilmesi olayların kısa sürede ortadan kaldırılmasını engelliyor. Sadece bir mezarın en az üç farklı kişiye satıldığı öğrenildi. Durumu anlayan vatandaşlar soluğu polis merkezinde aldılar. Tuzağa düştüğü öğrenilen kişilerin 10'ar bin liralık kapora yatırdıkları öğrenildi. Mezar fiyatlarının ise 30 bin lira ile 150 bin lira arasında değişiklik gösterdiği öğrenildi. Bu yöntem ile birlikte yaklaşık 1 milyon liralık  vurgun yapıldığı öğrenildi. Sahte mezar tapuları ile birlikte pek çok kişinin mağduriyet yaşadıkları öğrenildi. 

sahte mezar vurgun