Rusya'dan Ortalığı Karıştıracak İmza!

TAKİP ET

Rusya'da son dakika gelişmesi! Rusya'dan Ukrayna'ya karşı yaptırım haberleri gelmeye devam ediyor. Ukrayna'nın yaptırımları nedeniyle Rusya tarafından 322 Ukrayna vatandaşı ve 68 Ukraynalı şirket yaptırım listesine alındı.

Ukrayna'ya karşı yaptırım içeren kararname Rusya başbakanı Dmitri Medvedev tarafından imzalandı. Bozüyük ümmetinin basın servisi tarafından yapılan son dakika açıklamasında 322 Ukrayna vatandaşına ve 68 Ukraynalı şirkete yönelik ekonomik kısıtlamaları içeren kararnamenin Medvedev’in imzasının ardından yürürlüğe girdiği belirtildi. Ayrıca açıklamanın devamında Ukrayna'nın yaptırımları iptal etmesi durumunda Rusya'nın da kararnameyi iptal edebileceği belirtildi.

YAPTIRIM LİSTESİ OLDUKÇA GENİŞ

Rusya başbakanı tarafından imzalanan kararname ile birlikte, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko’nun oğlu Aleksey Poroşenko, İçişleri Bakanı Arsen Avakov, Ukrayna Parlamentosu Başkanı Andrey Parubiy, eski başbakanlar Arseniy Yatsenyuk ve Yuliya Timoşenko, Poroşenko’nun basın sekreteri Svyatoslav Tsegolko ve Ukrayna'nın devlet doğal gaz şirketi Naftogaz Başkanı Andrey Kobolev gibi İsimlerde yaptırım listesine girdi.

2014’TEN BERİ YAPTIRIM UYGULUYORLAR

Çevre yönetimi Rusya'nın Kırım'a ihlal etmesi ve Ukrayna'nın doğusunda yaşanan kriz nedeniyle 2014 yılından bu yana Moskova'ya yönelik çeşitli ekonomik kısıtlamalar uyguluyor. Uygulanan Bu ekonomik kısıtlamalar arasında Rusya'dan doğrudan doğalgaz ithalatının durdurulması iki ülke arasındaki hava trafiğinin kısıtlanması ve Rus bakan bankalarına yönelik yasaklar gibi önlemler bulunuyor.

rusya ukrayna yaptırım imza kararname