Rusya'nın ardından bir ülke daha koronavirüs aşısı için tarih verdi

TAKİP ET

Rusya Devlet Başkanı Putin'in duyurduğu koronavirüs aşısı dünyada tescillenmiş ilk koronavirüs aşısı olma özelliğini taşırken bir aşı haberi de Çin'den geldi.

Rusya Devlet Başkanı Putin’in duyurduğu koronavirüs aşısı dünyada tescillenmiş ilk koronavirüs aşısı olma özelliğini taşırken bir aşı haberi de Çin’den geldi. Çin’den gelen haberde, 140 dolardan düşük bir maliyetle üretilecek olan aşının yıl sonunda piyasaya sunulmaya hazır olması bekleniyor.

Devlete Ait Bir İlaç Firması Üretiyor

Geçtiğimiz hafta Rusya’dan gelen haber tüm dünyaya umut olmuş ve gözler dünyanın ilk tescillenmiş koronavirüs aşısı için Rusya’ya çevrilmişti. Salgın tüm dünyada etkisini hız kesmeden sürdürmeye devam ederken bir aşı haberi de Çin’den geldi. Devlete ait olan bir ilaç firmasının yeni tip koronavirüs aşısı yıl sonuna kadar piyasaya sunmaya hazırlanıyor.


Aşı Hakkında Bilgi Verildi

SinoPharm adlı şirketin yöneticisi olan Liu Cingcın’ın yaptığı açıklamaya göre, yeni tip oronavirüs aşısının yıl sonunda piyasaya sunulması bekleniyor. Öte yandan aşının 140 dolardan daha düşük bir fiyata mal olacağı ve 28 gün arayla iki doz yapılacağı bilgisine yer verildi.

Yılda Ne Kadar Üretilecek?

Koronavirüs aşısını kendisine de uygulattığını söyleyen Cingcın, şirketin yılda 220 milyon doz üretim kapasitesine sahip olduğunu aktardı.


Rusya Aşı Uygulaması İçin Tarih Verdi

Rusya Devlet Başkanı Putin tarafından dünyaya duyurulan koronavirüs aşısının ne zaman sivil halk üzerinde uygulanacağı merak konusu olmuştu. Koronavirüs aşısının sivil halka uygulanacağı tarih hakkında net bir açıklama yapılmış ve aşının en geç 1 ya kadar sivil halk üzerinde uygulanmasına başlanacağı belirtilmişti.
 

çin aşı