Renkli Dövme Yaptıracaklara Çok Önemli Uyarı!

TAKİP ET

Son dönemlerde renkli dövmeler popüler hale gelmişken uzmanlar bu konuda uyarıda bulundular. Renkli dövmelerin içerisinde bulunan boyaların deride bazı alerjik reaksiyonlara sebep olabileceği belirtildi.

Son zamanlarda Türkiye Alerji ve İmmünoloji Derneği Yönetim Kurulu tarafından ortaya çıkan alerjik reaksiyonlar hakkında bazı uyarılar yapıldı. Dövmeler arasında daha canlı durduğu gerekçesi ile renkli dövmeler dikkat çekiyor. Ancak renkli dövmelerin daha fazla alerjik reaksiyona neden olduğu ortaya çıktı

Renkli dövmelerde genellikle sarı ve kırmızı rengini vermek için içerisinde civa bulunan bazı pigmentler kullanılmaktadır. Bu pigmentler ile birlikte deride kızarıklık ve döküntüler ortaya çıkabilir. Bunun ardından deri hastalıklarının dövme yaptıran kişilerde daha fazla olduğu öğrenildi. Kalı dövme derinin alt tabakalarına işlediği için ciddi sorunlara yol açabileceği düşünülüyor. 

RENKLİ DÖVMELERDE RİSK DAHA FAZLA!

Çeşitli simgelerin, yazıların ya da figürlerin boya maddesi ile işlenmesini gerektiren dövme sanatı bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olmaktadır. Kalıcı deri özellikle derinin alt katmanlarına kadar işlendiği için deride bazı olumsuz durumlara yol açabilir. Özellikle hassas olduğu belirtilen kişilerde alerji yaşama riskinin çok daha fazla olduğu belirtildi. 

Son zamanlarda renkli olan dövmeler çok daha popüler hale geldiği için uzmanlar tarafından bu tür bir uyarı dikkat çekmeye devam ediyor. Dövme yaptırdıktan sonra yaşanan hafif şişlik ve kızarıklığın olağan bir durum olduğu belirlendi. Bunun üzerine ilerleyen dönemlerde de devam eden şişlik, kızarıklık, deride soyulma gibi belirtiler ciddi sorunların habercisi olabilir. 

alerjik reaksiyon dövme