Ramazan'da kırmızı ete zam gelecek mi? Türkiye Kasaplar Federasyonu açıkladı

TAKİP ET

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, Ramazan ayında ülke genelinde yeterince kırmızı etin olacağını ifade etti. Yardımcı, 'zam gelecek mi?' sorusunu da yanıtladı.

 

Yardımcı, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Kahramanmaraş’ın Pazarcı ve Elbistan ilçeleri merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden sonra hızlıca koordine olarak, o kentlerdeki hayvanları satın aldığını aktardı.

Yaralı hayvanların tedavilerinin sağlandığını, bazılarının ise besiye alındığını ifade eden Yardımcı, Bakanlığın bölgedeki büyük ve küçükbaş hayvanlara yönelik adımlar attığını aktardı.

Depremin yaşandığı şehirlerde aşevlerinde çıkan yemeklere oda başkanlarının ve kasapların ellerinden geldiğince kırmızı et sağladığını ifade eden Yardımcı, kendilerinin de Antalya'da depremzedelerin kaldığı tesislere et desteği sağlamaya çalıştıklarını aktardı.

Et ve Süt Kurumunun Ramazan ayında piyasaya taze karkas et satışı yapması konusunda da konuşan Yardımcı, federasyonca her zaman besiciyi, vatandaşı ve kasabı korumaya çalıştıklarını ifade etti.

'ZAMSIZ RAMAZAN UMUT EDİYORUZ'

Piyasada yeterince etin olduğunu aktaran Yardımcı, "Ramazanda kırmızı ete zam olmasın istiyoruz. Et ve Süt Kurumu'nun piyasaya satacağı etin piyasaya denge olmasını sağlayacağız. Federasyon olarak çalışma yapıyoruz, sakin zamsız bir ramazan geçirmeyi umut ediyoruz. Ramazanda vatandaş kırmızı et sorunu yaşamayacak, yeterince etimiz de hayvanımız da var. İnsanımız inşallah devletin de desteğiyle ramazanda ucuz et yer."

Yardımcı, besiciye yönelik sağlanan desteklerin önemine vurgu yaparak, besicilikte özellikle aile işletmelerinin sektörün devamlılığı açısından önemli olduğunun altını çizdi.

Girdi maliyetlerinin arttığını ifade eden Yardımcı, "Her ramazanda 'kırmızı ete zam', 'kırmızı et yeterli' değil gibi spekülatif açıklamalar oluyor. Türkiye'de et sorunu yok. Spekülatörlüğe gerek yok, bizim hayvanımız kendimize yeter. Esnaf olarak önceki ramazanlarda ete zam yapmadık." şeklinde konuştu.

Lezzetli etin ayrıntılarını paylaşan Yardımcı, "Buzluktan çıkarıp çözdürdüğünüz eti, tekrar buzluğa atmayın bakteri üretir. Eti çok fazla pişirmeyin, kanlı da olmasın ama sulu olması vitaminler için önemli." dedi.

 

Ramazan ayı kırmızı et zam