Prostat Kanserine Karşı Cinsel İlişkiye Girin!

TAKİP ET

Günümüzde erkeklerde giderek artan prostat kanserine karşı uzmanlar düzenli ve sağlıklı bir cinsel ilişkinin son derece önemli olduğunu belirttiler.

Günümüzde erkeklerde giderek artan prostat kanserine karşı uzmanlar düzenli ve sağlıklı bir cinsel ilişkinin son derece önemli olduğunu belirttiler. 

Bir süredir HARVARD Üniversitesi tarafından prostat kanseri üzerine çalışmalar yapılıyordu. Çalışmalardan elde edilen son düzenlemeler çerçevesinde cinsel yaşamla kanser arasında doğru orantının olduğu ve önemli bir ilişkinin bulunduğu ifade edildi. 

32 bin erkekle 2 yıl boyunca yapılan araştırmalar sonrasında gençlik ve yetişkinlik döneminde düzenli cinsel ilişkiye giren erkeklerin ilerleyen dönemlerde kansere yakalanma risklerinin çok daha az olduğu ortaya kondu. Orta yaş grubuna bakıldığı zaman aylık 21 cinsel ilişkinin aylık 7 8 kez cinsel ilişkiye girenlere göre prostat kanseri olma riskinin yüzde 50 oranında düştüğünü belirtti. 

GEN ANALİZLERİ YAPILDI

Prostat içerisinde bulunan dokuların gen analizinin yapıldığı öğrenildi. Bunun ardından boşalma sıklığına bağlı olarak prostat kanserinin riskinin düşme olasılıkları gündeme gelmeye başladı. Özellikle yetişkinlik döneminde boşalma sıklığının düşmesi ile birlikte gen üzerinde ciddi bozulmaların yaşandığı öğrenildi. Yapılan araştırmalar sonrasında sık boşalma yolunun bir anlamda dokuların kanserojen maddelerden ve sorunlara yol açabilecek olan toksinlerden daha hızlı bir şekilde arınmasını sağladığı belirlendi. Düzenli cinsel ilişkinin erkeklerde prostat kanserine yakalanma olasılığını da ciddi anlamda azalttığı tezini bir kez daha kanıtlamış oldu. 

kanser prostat cinsel ilişki