Polis kılığına giren İranlı dolandırıcılar, Sırp turistlerin paralarını çaldı

TAKİP ET

İstanbul'da Sırp uyruklu iki kadın turistin otomobilinin önü, kendilerine polis diyen dolandırıcılar tarafından kesildi. Arama ve kontrol yalanı ile kadınların paralarını çalan İranlı şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

İstanbul'da otomobilde hareket halinde bulunan Sırp uyruklu iki turist kadının arabası bir başka otomobil tarafından kesildi. Kadınların aracını durduran zanlılar kendilerini polis olarak tanıtarak, kurbanlarından kimlik ve cüzdanlarını isteyip paraları kontrol edeceğini dile getirdi.

DOLANDIRILDIKLARINI ANLAYINCA GERÇEK POLİSE İHBAR ETTİ

Kadın turistlerden biri yaşadıkları o anları cep telefonu kamerası ile kayıt etti. Sahte polis paraları alarak olay yerinden uzaklaşırken, kadınlar ise otomobilin plakasını alarak olayı gerçek polis ekiplerine bildirdi. İhbarın ardından düğmeye basan polis ekipleri otomobilin güzergahını belirledi.

YABANCI UYRUKLU DOLANDIRICILAR YAKALANDI

Kısa süre içerisinde dolandırıcıların içinde olduğu araç, Esenler ilçesi girişinde önü kesildi. İran uyruklu olduğu tespit edilen Yasin M. ekipler tarafından gözaltına alındı. Zanlıların polise gösterdiği pasaportun da sahte olduğu ve bu pasaport ile otomobil kiraladıkları ortaya çıktı. Dolandırıcılar tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

 

Polis İstanbul Sırp