O Tehlike Whatsapp'ta Tekrar Ortaya Çıktı! Dikkatli Olun!

TAKİP ET

En çok kullanılan online mesajlaşma platformlarından birisi olan Whatsapp üzerinden Muddy Water ismi verilen bir virüsün yayılmaya başlandığı öğrenildi. Bunun üzerine Türkiye güvenlik tehdidi altına girdi.

2017 yılında gündeme gelen ve en çok kullanılan Whatsapp mesajlaşma platformu üzerinden tehdit olarak etrafa yayılan Muddy Water ismi verilen güvenlik tehdidi yeniden ortaya çıkmaya başladı. Daha önce Irak ve Suudi Arabistan gibi kamu kurumları arasında tehlikeye sebep olan bu güvenlik tehdidi riskleri arasında Türkiye'de yer almaya başladı. Kullanıcılara bu konuda önemli uyarılar yapıldı. 

Son günlerde siber bir güvenlik tehdidi olan virüsün Avusturya, Afganistan, Pakistan ve Rusya derken Türkiye içinde riskli hale geldiği öğrenildi. Son zamanlarda bu ülkeler arasından en olumsuz etkilenen ülke Türkiye olarak belirlendi. Whatsapp en çok kullanılan online mesajlaşma platformları arasında yer alırken uzmanlar tarafından bu konu hakkında ciddi uyarılar yapıldı. 

TEHLİKE YENİDEN ORTAYA ÇIKTI

Güvenlik uzmanları tarafından yapılan çalışmaların ardından güvenlik tehdidinin ciddi boyutlara ulaştığı öğrenildi. geniş bir coğrafya üzerinde yayılan virüs karşısında Türkiye'de bulunan kullancılara özel uyarılar yapıldı. 

Oltalama mesajlar olarak gelen tehdidin ardından kamu ve askeri kurumlar ile telekom şirketlerinin hedef alındığı söyleniyor. Bunun için her gelen dosyayı emin olmadan açmamanız gerektiği konusunda ciddi uyarılar yapılıyor. Sistemin kullanılması için bu anlamda analizler hala devam ediyor.Tehlikenin kesin bir şekilde uzaklaştırılması için henüz net bir yöntemin paylaşılmadığı açıklandı. 

whatsapp tehlike sosyal medya