Namus Adı Altında Katledilmişlerdi! O Kadınları Öldüren Canilerin Cezası Belli Oldu

TAKİP ET

Adana'nın Yüreğir ilçesinde akraba oldukları öğrenilen iki kadının tüfekle öldürülmesi ile ilgili yargılanan 7 sanıktan 5'i ikişer kez müebbet ve 12'şer yol bir arayıp 1'de 44 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İki kadının öldürülmesine ilişkin Adana 5 Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında tutuklu sanıklar Doğan (19), Hikmet (65), Davut (45), Savaş (30) ve Yahya Barık (37) ile O.B. (17)  hazır bulundu. Duruşmaya olayı azmettirdiği iddia edilen tutuksuz sanık Osman can katılmadı.
Duruşmanın savcısı geçen celse verdiği esas hakkındaki mütalaasını tekrarlayarak Osman can dışındaki bütün sanıklar hakkında tasarlayarak Töre saikiyle öldürme nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etmek ve Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak suçlarından ceza istedi. Duruşmada savunma yapan sanıklardan Doğan Barık Sucu kendisinin işlediğini belirterek, "Bu suçu ben işledim. Ailemin hiçbir ferdinin bu olayla ilgisi yoktur." dedi. Diğer sanıklar da suçsuz olduklarını belirtip tahliyeleri ile beraatlerini talep etti. Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti sanıklar Doğan, Davut, Savaş, Yahya, Hikmet Barık'ı "Tasarlayarak ve töre saikiyle öldürme" suçundan 2’şer kez müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca 5 sanık hakkında kişiyi hürriyetinden yoksun kılma konut dokunulmazlığını ihlal suçlarından da Toplam 12'şer yıl 1'er ay hapis cezası verildi. Yaşı 17 olan sanıklardan O.B. ise aynı suçlardan toplam 44 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum edildi. Olayın azmettiricisi olduğu iddia edilen tutuksuz Sanık Osman Can ise suçların işlendiğinin sabit olmaması nedeniyle beraat etti. Mahkeme heyeti aynı zamanda tutuklu sanıkların mevcut durumlarının devamına karar verdi.

 

son dakika adana namus cinayeti