Mezarlıkta Akıl Almaz Çalışma

TAKİP ET

Düzce'nin Darıcı ilçesinde bir mezarlıkta yol genişletme çalışmaları sebebiyle mezarlardaki cesetler çıkarılıp ceset torbaları ile yeniden gömüldü.

Düzce'nin Darıcı ilçesinde bir mezarlıkta yol genişletme çalışmaları sebebiyle mezarlardaki cesetler çıkarılıp ceset torbaları ile yeniden gömüldü. 

Düzce'nin Darıca ilçesinde belediye tarafından akıl almaz bir çalışma yapıldı. Bölgede bulunan yolun genişletilmesi ve birbirlerine bağlanması için çalışmalar devam ederken Çay Mahallesinde bulunan mezarlıkta bulunan bazı mezarların bölgeden kaldırılması gerekiyor. Ancak belediye tarafından mezarlıkların tahliye edilmesi için çalışmalar başlarken ölenlerin yakınları duruma isyan ettiler. 

Mezarlıkta bulunan mezarların bir kısmı açıldı. Kemiklerin ise ceset torbasına konulduktan sonra mezarlıkta daha uygun bir bölgeye yeniden gömüldükleri öğrenildi. Bunun üzerine 6 mezar taşındı. 30 mezarın daha taşınması gerektiği için çalışmaların devam ettiği öğrenildi. 

TAŞIMA İŞLEMLERİ HABERSİZ YAPILMIŞ

Mezarları taşınan ölü yakınları ise bazı yakınlarının durumu haber vermesi sonrasında öğrendi. Zaman kaybetmeden mezarlığa koşan yakınlar gördükleri karşısında büyük şok yaşadılar. Yakınlar ise mezarların taşındığının kendilerine haber verilmediğini belirttiler. Ölülerini poşetler içerisinde gördükleri zaman büyük bir yıkım yaşadıklarını dile getirdiler. Kendilerine haber verilmediği için kızgın olduklarını özellikle belirttiler. Önceden haber vermedikleri için geldikleri zaman ölülerini poşet içerisinde bulmaktan dolayı üzgün olduklarını belirttiler. Belediye tarafından ise konu hakkında bir açıklama yapıldı. Yapılan çalışmanın şehir için gerekli olduğu, ölülere eziyet çektirmek ya da yakınlarını üzmek gibi bir amaçlarının olmadığını belirtti. Konu hakkında çalışmaların devam ettiği öğrenildi. 

mezar taşıma düzce