Meyve Sularının Faydaları

TAKİP ET

Meyve suları her ne kadar sağlıklı gibi görünse de aslında aşırı tüketilmesi durumunda zararlı. İşte meyve sularının faydaları ve zararları…

MEYVE SULARI ZARARLI MIDIR?

Meyve suları, aşırı tüketilmediği takdirde ya da bilinçli şekilde kullanılırsa zararlı değildir. Ancak her zaman meyveyi posası ile tüketmek daha sağlıklıdır.
İçtiğiniz meyve suyunun ne tür besinler ve vitaminler içerdiğini bilmek ister misiniz?
Portakal Suyu: Portakal suyu, grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıkları önlemede birebirdir. İskorbüt hastalığını da önler. Demir emilimini de desteklediği için kan arttırma işlemini de destekler.
Elma Suyu: Elma suyunu sabahın erken saatlerinde içerseniz kan dolaşımınız artar, bağırsak enfeksiyonlarını engelleyin iştah açar.
Ananas Suyu: Ananas suyu özellikle proteinlerin sindirilmesinde yardımcıdır. Ayrıca bademcik şişmesi, boğaz ağrısı ve sindirim bozukluğuna iyi gelir. 
Limon Suyu: Sebze ve meyve suları arasında en önemli ve değerliler arasındadır. İlk olarak C vitamini açısından çok zengindir. Bu yüzden limon suyu çok iyi bir laksatiftir. Limon suyunu bal ile karıştırılsa üşütme, öksürük ve boğaz ağrısına iyi gelir.
Nar Suyu: Çekirdeklerinden tanesine, kabuğundan suyuna kadar birçok hastalığa deva olan nar, aynı zamanda vücudu hastalıklara karşı da bir kalkan gibi korur. Narı soymak ne kadar zahmetli olsa da vücuda olan faydaları zahmete değer. Nar lezzetli ve sağlıklı bir meyve olmasının yanında, besin değerleri açısından da oldukça zengin bir meyvedir. İçerisinde potasyum ve demir minareli ilce C vitamini gibi birçok vitamin barındıran bir meyvedir. Nar, B1, B2 vitaminleri ile kalsiyum ve fosfor barındırır.

meyve suları faydalı mı meyve suları zararlı mı meyve suyu meyve suyu nasıl tüketilmeli