Meteoroloji'den Çok Önemli "Kar" Uyarısı

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Artvin'in yüksek yerleri ve doğusu ile Ardahan'da yoğun kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Türkiye genelinde Yarın parçalı ve çok bulutlu Marmara'nın batısı Karadeniz Kıyı Ege Sağlık Ocağı Sakarya Gaziantep Erzincan Hatay Kilis Ardahan Osmaniye çevreleri ve Adana'nın Güney ve Doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmede yunusların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde beklendiği Batı ile Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesi'nin yağış alan kesimlerinde Karla Karışık Yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların bu akşam saatlerinden itibaren 700 metre ve üzeri rakımlı yerlerde kar Artvin'in doğrusunda yoğun Kars Ardahan da görülecek kar yağışlarının ise kuzeyde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada aralıklarla etkili olacak kar yağışları nedeniyle meydana gelebilecek buzlanma ve don görüş mesafesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi. İç ve Doğu kesimlerde buzlanma ve dön olayı ile birlikte pus ve Sis hadisesi de bekleniyor. Hava sıcaklıklarında ise herhangi bir değişiklik beklenmiyor mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

son dakika haber meteoroloji hava durumu hava durumu son dakika meteoroloji son dakika