Manisa'da Kışlada Yaşanan Zehirlenme Vakasında Son Dakika! 9 Kişi İçin Tutuklama Talebi

TAKİP ET

Manisa'da yaşanan askerlerin zehirlenmesi vakası ile ilgili devam eden soruşturmada en son yemek şirketinin müdürü gözaltına alınmıştı. Gelen son bilgilere göre aralarında yemek şirketinin müdürü dahil olmak üzere 9 kişi tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi. Öte yandan gözaltına alınan 16 kişinin serbest bırakıldığı bilgisi alındı. Yemek şirketinin satın alma müdürü hakkında da gözaltı kararı çıkartıldığı öğrenildi.

Manisa’da yaşanan askerlerin zehirlenmesi vakası ile ilgili devam eden soruşturmada en son yemek şirketinin müdürü gözaltına alınmıştı. Gelen son bilgilere göre aralarında yemek şirketinin müdürü dahil olmak üzere 9 kişi tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi. Öte yandan gözaltına alınan 16 kişinin serbest bırakıldığı bilgisi alındı. Yemek şirketinin satın alma müdürü hakkında da gözaltı kararı çıkartıldığı öğrenildi.

Manisa’da art arda yaşanan zehirlenme vakasının ardından en son yaşanan 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı’nda askerlerin zehirlenmesi olayının ardından Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Başlatılan soruşturmadan gelen son dakika bilgisinde yemek şirketinin müdürü de dahil 9 kişi için tutuklama talep edildiği öğrenildi. 

16 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Gelen bilgilere göre Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı’nda bulunan askerlerin zehirlenmesi sonrasında Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı. Yürütülen soruşturma kapsamında askeri birliğe yemek temin eden şirketin firma çalışanlarından 5’i kadın 25 kişiden 16’sının savcılık tarafından serbest bırakıldığı 9 kişi içinde tutuklama talep edildiği ve mahkemeye sevk edildiği öğrenildi. 

Manisa’da son 1 ay içinde yaşanan zehirlenme vakalarına en son Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı’nda 23 Mayıs, 16 Haziran ve 17 Haziran tarihlerinde yüzlerce asker yedikleri yemekten zehirlenerek hastanelere kaldırılmıştı. Konu ile ilgili Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmış ve yemek firmasından 41 kişi gözaltına alınarak emniyetteki sorguları tamamlanmış 25 kişi Manisa Devlet Hastanesinde doktor kontrolünden geçmişti. Savcılıkta sorguları tamamlanan 25 kişiden 16’sının serbest bırakıldığı ve aralarında yemek şirketinin müdürü, gıda mühendisi ve aşçıların da bulunduğu 9 kişi için tutuklama talep edildi. Hakkında tutuklama talep edilen bu 9 kişi mahkemeye sevk edildi.

 

manisa kışlada zehirlenme asker 9 kişi için tutuklama kararı yemek şirketi askerler askerlerin zehirlenmesi