Kurban Bayramı öncesi bir ilimiz bu yasaklara hazırlanıyor

TAKİP ET

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Karabük ilinde bayramla ilgili bazı yasak kararları alındı.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Karabük ilinde bayramla ilgili bazı yasak kararları alındı. Karabük Valisi Fuat Gürel, koronavirüs salgını sebebiyle toplu etkinlik ve bayramlaşmaların yasaklanacağını duyurdu.

Karabük Valisi’nden Açıklama

Karabük Valisi Fuat Gürel, Kurban Bayramı için geri sayım başlarken Karabük ilinde bayram boyunca alınan tedbirleri açıkladı. Kurban Bayramı boyunca kentin genelinde bayramlaşmalar ve toplu etkinlikler yasak olacak. Gazetecilere konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Vali Gürel, Türkiye genelinde koronavirüs salgını sebebiyle farklı tedbirler alındığını söyleyerek, Karabük’ün Ramazan Bayramı boyunca salgınla mücadelede en başarılı olan iller arasında olduğunu hatırlattı.



Karabük’teki Vakaların Hepsi Dış Kaynaklı

Türkiye’de koroavirüs salgınının görülmeye başladığı 11 Mart tarihinden itibaren Karabük’e giriş ve çıkışların yasaklandığını söyleyen Vali Gürel, o dönemdeki vakalara bakıldığında kentin o zamanki rakamlarla söylendiğinde 180 vaka ile dönemi atlattığını ve 1 Haziran tarihinden sonra sınırların açılması, kente giriş çıkışların başlaması, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların yasaklarının kalkması ve kontrollü sosyal hayata geçişle beraber kentte vakaların kısmi olarak yeniden görülmeye başladığını ifade etti. Mayıs ayında çok fazla vakayla karşılaşılmadığını söyleyen Vali Gürel, bunun sonrasındaki süreçte vaka sayılarının hızlı bir şekilde artışa geçtiğini ve bu vakaların hepsinin dış kaynaklı olduğunu belirtti.

Kurban Bayramı İçin Önlemler

Kurban Bayramı’na çok az bir süre kaldığını ve önemli bir Kurban Bayramı süreci olduğunu ifade eden Vali Fuat Güler, bayram sürecinde insanların birbiriyle çok fazla temas edebileceğini söyledi. Bu sıkıntıyı ortadan kaldırabilmek için bayram boyunca bazı tedbirlere başvuracaklarını ve insanların her Kurban Bayramı’nda yaptıkları toplu bayramlaşmalar, toplu yeme içme etkinliklerini yasaklamayı planladıklarını aktardı. Toplu yapılan tüm etkinliklere yasak getirmeyi düşündüklerini ve insanların buna duyarlı olmalarını beklediklerini de sözlerine ekledi. 
 

karabük kurban bayramı