Keşan'da husumetli iş yeri sahipleri arasında silahlı kavga: 2 kişi tutuklandı

TAKİP ET

Zaferiye Mahallesi Anafartalar Caddesi'nde bulunan Aşağı Zaferiye Camisi yanındaki bir iş yerinde, aralarında husumet bulunan iş yeri sahipleri arasında silahlı kavga yaşandı ve olayla ilgili 7 kişi gözaltına alındı.

Olayın gerçekleştiği iş yerinde M.K. adlı iş yeri sahibi ile Eren Sırmalı ve Hamza Tekin arasında anlaşmazlık çıktı. İddiaya göre kavga sırasında Sırmalı ve Tekin, tabancayla çevreye ateş açtı. Mermilerden biri iş yerine isabet etti ve Eren Sırmalı ile Hamza Tekin olay yerinden bir otomobille kaçtı. Polis ekipleri, ihbar üzerine olay yerine sevk edildi. Olayda herhangi bir yaralanma olmadı. M.K.'ye ait iş yerinin önünde 14 adet boş kovan bulunurken, yapılan aramada da 1 hançer, 5 tabanca mermisi, 1 boş şarjör, 1 kasatura ve 1 av tüfeği fişeği ele geçirildi.

Polis, kaçan Hamza Tekin'in ait olduğu restoranın önünde aracını buldu ve Tekin'i restoranda yakalayarak gözaltına aldı. Ayrıca, M.K.'ye ait evde yapılan aramada 5 gram metamfetamin, 5 gram esrar, 7 adet uyuşturucu hap, 2 tabanca mermisi, 8 mermi çekirdeği ve 1 şarjör ele geçirildi ve M.K. de gözaltına alındı. Polis ekipleri, kavgaya karışan Hamza Tekin'in restoranını basmak üzere toplanan O.T., A.K., H.E. ve B.Ç.'yi Yenimescit Mahallesi Zati Yörüker Caddesi'nde bulunan kahvehanede yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramada 1 ruhsatsız tabanca, 2 ruhsatsız av tüfeği, 11 mermi ve 7 av tüfeği fişeği bulundu. Öte yandan O.T.'nin İstanbul Büyükçekmece 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından "hırsızlık" suçundan yakalanma kararı olduğu belirlendi.

Polis ekipleri daha sonra diğer fail Eren Sırmalı'yı yakalamak için bir eğlence mekanını kontrol etti ve Sırmalı, üzerinde 1 ruhsatsız tabanca ve 6 mermiyle birlikte gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandıktıktan sonra  Eren Sırmalı ve Hamza Tekin, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanırken, O.T., A.K., M.K., H.E. ve B.Ç. adli kontrol şartı ile serbest kaldı.