Karatay'dan Patates Kızartmasına Tepki

TAKİP ET

Gıda ürünleri ile ilgili yaptığı açıklamalarla gündemden düşmeyen Canan Karatay, patates kızartmasıyla ilgili ilginç iddialarda bulunarak patates kızartmasının değil, ketçabın bağımlılık yaptığını söyleyip ebeveynleri, çocuklarına patates kızartması yedirmemeleri hususunda uyardı.

Gıda ürünleri ile ilgili yaptığı açıklamalarla gündemden düşmeyen Canan Karatay, patates kızartmasıyla ilgili ilginç iddialarda bulunarak patates kızartmasının değil, ketçabın bağımlılık yaptığını söyleyip ebeveynleri, çocuklarına patates kızartması yedirmemeleri hususunda uyardı. 

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Profosörü Canan Karatay, gündem yaratan açıklamalarına devam ederken bu kez de patates üreticilerinin tepkisini çekeceğe benziyor. Patates kızartıldığı zaman trans yağların ortaya çıktığını ve patates kızartmasının değil, ketçabın bağımlılık yaptığını söyleyerek çocuklarına patates kızartması yediren anne ve babalara tepki gösteren Karatay, en son domates ile ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle domates üreticilerinin büyük tepkisini çekmişti. 

Patates Kızartması Yerine Buğulama ya da Patates Salatası

Patatesi sağlıklı şekilde tüketmenin imkanı olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Karatay, "Patates, haşlandıktan sonra salatası veya buğulaması yapılarak sağlıklı şekilde tüketilebilir. Patatesi kızartarak birde üstüne ketçap döküp tüketmek sağlık açısından ciddi problemlere neden olabilir." ifadelerine yer verdi. 
Patatesin içeriğinde yüksek oranda bulunan glüten ve nişastaya dikkat çeken Prof. Dr. Karatay, şeker hastaları ile glüten hassasiyeti olanların kesinlikle patates tüketmemesi gerektiğini belirtti. 

patates patates kızartması ketçap nişasta glüten