Kalbi Hızlı Atan İçin Tehlike Çanları Çalıyor

TAKİP ET

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar sonrasında kalbi daha hızlı atanların ömürlerinin de kısa olabileceği ve daha az yaşadıkları belirlendi.

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar sonrasında kalbi daha hızlı atanların ömürlerinin de kısa olabileceği ve daha az yaşadıkları belirlendi. 

Uzmanlar tarafından yapılan çeşitli araştırmaların ardından kalp atışının bir anlamda kişinin ömrünü de belirlediği ortaya çıktı. Bir dakikada hızlı bir şekilde atan kalbin aslında kişinin az yaşayacağına yönelik bir işaret olabileceği ifade edildi. Sadece insanlar için değil hayvanlar için de durumun aynı olduğu belirtildi. 

Yapılan araştırmalara bakıldığı zaman nabzı 1000 olan bir farenin ömrünün 2 yıl olduğu öğrenildi. Ancak nabzı 20 olan bir balinanın bu süreç içerisinde 100 yıl yaşadığı belirlendi. Yaşam sürelerini tamamen kalplerinin atış hızının belirlediği öğrenildi. Yaşamları süresince kalplerinin neredeyse aynı oranda attığı belirlenmiş olmasına rağmen hızlı atışların ömrü kısalttığı belirtildi. 

KALP ATIŞ HIZI ÖMRÜN SÜRESİNİ BELİRLİYOR

Daha önce de uzmanlar tarafından yapılan araştırma sonrasında 20 bin kişi üzerinde bir çalışma gerçekleştirilmişti. Kalbi hızlı çarpan kişilerin daha erken sürede hayatlarını kaybettikleri öğrenildi. Kalbin 70'in altında atmasının normal olduğu ancak üstünde atanlar için ölüm riskinin son derece fazla olduğu belirtildi. Kalp atış hızı düşünülürken aynı zamanda tansiyon, şeker hastalığı, kolesterol ve şişmanlık gibi risklerinde göz önünde bulundurulması gerektiği belirtildi. Son 30 yılda yapılan araştırmaların tamamının bu yönde sonuçlar verdiği ifade edildi. Aynı zamanda kalbi hızlı atanların kolay şişmanlama ve hastalıklara kolay yakalanma riskinin de olduğu belirtildi. 

kalp sağlığı hızlı atan kalp kalp atışı