Japonya'da Robotlar İşsiz Kaldı

TAKİP ET

Japonya'da ki Henn na adlı otelin iş gücünün tümünü robotlar yürütüyordu. 243 robotun görev yaptığı otel, dünyada bir ilkin altına imza atarak insan gücünü tümüyle dışlayıp, her geçen gün hayatımızda daha fazla yer alması beklenen robotlara iş gücünü bıraksa da evdeki hesap çarşıya uymayıp işler yolunda gitmeyince robotlar işsiz kaldı.

Japonya’da ki Henn na adlı otelin iş gücünün tümünü robotlar yürütüyordu. 243 robotun görev yaptığı otel, dünyada bir ilkin altına imza atarak insan gücünü tümüyle dışlayıp, her geçen gün hayatımızda daha fazla yer alması beklenen robotlara iş gücünü bıraksa da evdeki hesap çarşıya uymayıp işler yolunda gitmeyince robotlar işsiz kaldı.

İnsanlık, mesleklerini gelecekte robotlara kaptıracağı telaşında iken robot teknolojisinin merkezlerinden Japonya’daki bir otelde çalışan robotların yarısının görevlerini aksattığından dolayı işsiz kalması şaşkınlık yaratsa da memnuniyetle de karşılandı.

Bütün işleri robotların yürüttüğü otelde işler her geçen gün aksamaya başlayınca telaşa kapılan yetkililer, çareyi robotların yarısını işten çıkarmakta buldu. Robot teknolojisinde işlerin nasıl aksadığını merak ettiniz değil mi?

Mesela robotların, pasaport fotokopisi çekme kabiliyeti yoktu. Check-in masasında görevli robot, müşteriye gereken ilgiyi gösteremediği gibi müşterinin isteklerini zamanında karşılayamıyor.

Cep telefonlarımızdaki dijital asistanların dahi robot teknolojisinden daha fazla iş yaptığını söylesek hayli şaşırırsınız. Ama gerçek böyle olunca otelde çalışan robotların yarısı işsiz kaldı. Henn na otelinin tanıtım yüzü olan bu robotların haberine basında çok sık rastlasak da otelin robot macerası şimdilik başarısız oldu gibi görünüyor.

Japonya Henn na robot