İzmir'de yaşanan yangın hakkında ilk açıklama! Bakan Koca: Yangından 7 vatandaşımız etkilendi

TAKİP ET

İzmir Narlıdere'de, lüks bir sitede yangın meydana geldi. Tüm apartmanı saran alevler gökyüzünü doğru yükselirken, olay yerine pek çok itfaiye, polis ve sağlık ekibi gönderildi.

Yangın, saat 22.30 sularında Narlıdere’nin Yenikale Mahallesi İsmail Cem Sokak’ta yer alan lüks bir sitede yaşandı. Henüz nedeni bilinmeyen yangında, alevler kısa süre içerisinde büyüyerek, lüks apartmanı tamamen sardı. İhbarın ardından olay yerine pek çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi gönderildi.

İtfaiye ekipleri, gözyüzünü dahi aydınlatan yangınlarla mücadele etti. Çevredeki apartmanda yaşanlar önlem amaçlı evlerini terk ederken, yanan siteden birçok patlama meydana geldi. Olayda ölü ya da yaralı hakkında henüz bir açıklama gelmedi. Söndürme çalışmaları ise halen devam ediyor.

Olay yerine intikal eden İzmir Valisi Selim Köşger, çalışmaları yerinde inceledi. Vali Köşger, yangının başladığı esnada tüm binada oturanların tahliye edildiğini açıkladı.

BAKAN KOCA’NIN AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, “İzmir Narlıdere’de bir sitede meydana gelen ve kontrol altına alma çalışmaları devam eden yangından 7 vatandaşımız etkilenmiştir. 6 kişi dumana maruz kalmış, bir kişinin ayağında burkulma olmuştur. Gerekli tıbbi müdahaleler yapılmıştır, her birinin durumu iyidir. Olay yerine toplam 70 sağlık görevlisi; 20 adet 112 ambulansı, 2 UMKE Timi görevlendirildi. İzmir’e geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah benzer tüm olaylardan korusun” ifadelerini kullandı.

İzmir Narlıdere