İstanbul Valisi Ticari Taksilere Seslendi

TAKİP ET

Gelen şikayetler üzerine İstanbul Valisi Vasip Şahin ticari taksi şoförlerinin nasıl davranmaları gerektiği yönünde bir yönerge yayınladı.

Gelen şikayetler üzerine İstanbul Valisi Vasip Şahin ticari taksi şoförlerinin nasıl davranmaları gerektiği yönünde bir yönerge yayınladı. 

Çeşitli sebeplerle gelen şikayetlerin artmasının ardından İstanbul Valisi Vasip Şahin konu hakkında birtakım açıklamalarda bulundu. Ticari taksi şoförlerinin trafikte nasıl davranmaları gerektiği ve özellikle hangi durumlarda cezalarla karşılaşabilecekleri yönünde birtakım açıklamalarda bulundu. Valiliğin internet sitesinden yapılan açıklama taksiciler arasında çeşitli tartışmaları da beraberinde getirdi. 

Önceliğin ticari taksiler ile yolculuk yapan yolcuların güvenliği olduğu belirtildi. Yaşanabilecek sorunların en az seviyeye indirilmesi için bu anlamda birtakım çalışmaların yapılmasının da gerekli olduğu belirtildi. Bu doğrultuda ticari taksi şoförlerinin üzerine büyük sorumlulukların düştüğü belirtildi. 

Özellikle son zamanlarda gelen şikayetler arasında il içerisinde taksi şoförlerinin kısa mesafe ya da çok uzun mesafeleri görmezden geldiği yolcuları almadıkları ya da hava şartlarını bahane ettikleri yer alıyordu. Bazı taksicilerin yüksek ücret talep ettiği, bozuk para bulunmaması konusunda tartışma çıkardığı, araç içerisinde yolcu varken cep telefonu ile konuştukları ya da sigara tükettikleri yönünde iddialar ortaya atılmıştı. 

YASAK TUTUM VE DAVRANIŞLAR BELİRLENDİ

Valilik tarafından yapılan resmi açıklamanın ardından sürekli olarak kullanılan ticari taksilerde yolcuların ve aynı zamanda toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması için kanunlara ve kurallara uyum sağlanması gerektiği belirtildi. Yasak ve aykırı tutum içerisine giren sürücülerin belirlenmesi halinde büyük cezaların verileceği de dile getirildi. 

istanbul valisi açıklama ticari taksiler