İnternetten Sipariş Ettiği Araç Teybinin Yerine Bakın Kutudan Ne Çıktı?

TAKİP ET

Uşak'ta yaşayan bir vatandaş, aracında müzik dinleyerek daha keyifli seyahat etmek için internetten 200 TL'ye araç teybi siparişi verdi.

Uşak’ta yaşayan bir vatandaş, aracında müzik dinleyerek daha keyifli seyahat etmek için internetten 200 TL’ye araç teybi siparişi verdi. Ancak kutudan araç teybi yerine piyasa değeri 10 TL olan krem ve kolonya çıkınca şok oldu.

Süleyman Arıkan, fiyatı piyasaya göre daha uygun olduğundan dolayı internetten araç teybi siparişi verdi. Sipariş, 5 gün sonra kapıda ödeme seçeneğiyle Süleyman Arıkan’a ulaştı. Süleyman Arıkan, kutudaki teybi gördükten sonra ödeme yapmak istese de kargocu, Arıkan’ın bu isteğine itiraz ederek mümkün olmadığını belirtti. Bunun üzerine ödemeyi yapan Süleyman Arıkan, kutuyu açtığında piyasa değeri 10 TL olan kolonya ve kremi görünce şok oldu. Ürünü aldığı kişiyle irtibat kurmak isteyen Arıkan, telefonla irtibata geçemeyince sosyal medya hesabı üzerinden iletişim kurdu. Arıkan, kendisiyle dalga geçilince hakkını aramak için Tüketici Hakem Heyetine başvurdu.

Bunun düpedüz dolandırıcılık olduğunu ifade eden Arıkan, “Ben, piyasaya göre fiyatı uygun diye ihtiyacım olan araç teybini internetten almak istedim. Ancak gelen kutudan krem ve kolonya çıktı. Satıcı ile irtibat kurduğumda dalga geçtiler. Ben de Tüketici Hakem Heyetine dilekçe vererek satıcıyı şikayet ettim. Vatandaşlarımız, internetten alışveriş yaptıkları zaman güvenilir sitelerden yapsınlar. Benim düştüğüm tuzağa düşerek mağdur olmasınlar. Kargo şirketleri, ödemeyi almadan önce kutuyu açtırsalar bu tür dolandırıcılıkların önüne geçilmiş olur. Bana araç teybini satan satıcı, farklı bir telefon numarası ile halen satış yapaıyor.” dedi.   

internet araç teybi kolonya krem kargo sosyal medya