İçeriden İlk Kare! Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nda Arama Başlatıldı

TAKİP ET

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasına ilişkin son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu'nun konutu 11 Suudi yetkilinin gelmesinin ardından Türk inceleme ekibi de arama yapmak için konuta geldi. Diğer yandan konsolosluğun bulunduğu Sokak tamamen trafiğe kapatılırken Konsoloslukta inceleme başlatıldı.

İki hafta önce İstanbul'daki Suudi Arabistan başkonsolosluğuna resmi işlemler için giren ve bir daha kendisinden haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili soruşturma devam ediyor.

Suudi Arabistan'dan gelen 11 kişilik ekip inceleme yapmak için Başkonsolosluğu ait rezidansa geldi. Hemen ardından Türk polisi de komutla geldi. Suudi Arabistan ve Türkiye arasında kurulan ortak çalışma grubunda bulunan Türk yetkililerin de Binaya giriş yapmasının ardından Konut'ta arama başladı.

SİVİL PLAKALI ARAÇLA GELDİLER

İstanbul Levent'te bulunan Başkonsolosluğu sivil plakalı araçlar ile gelen Suudi yetkililer araçları ile konsolosluk binasını çevreleyen bariyerlerin içerisine alındı. Bu sırada konsolosluğun bulunduğu Sokak trafiğe kapatıldı. Dün Suudi Arabistan İstanbul başkonsolosu Muhammed el Uteybi'nin konutunda yapılmak istenen arama gerçekleşmemişti.

 

son dakika haber suudi arabistan cemal kaşıkçı son dakika