Husumetlisi tarafından sokağın ortasında vurularak hayatını kaybetti

TAKİP ET

Adana'da yaşanan olayda, Barış Yalçınkaya (23) isimli genç, sokakta karşılaştığı Mertcan D. (20) ve Şiyar Alas (19) tarafından tabancayla vurularak hayatını kaybetti. Alas, ifadesinde "Elini beline götürünce, silah çıkaracağını düşünüp ateş ettim" diyerek suçunu itiraf etti ve tutuklandı. Yalçınkaya'nın üzerinde silah bulunmazken, diğer şüpheli Mertcan D. hala yakalanmamış durumda.

4 Temmuz'da Seyhan ilçesi Küçükdikili Mahallesi'nde meydana gelen olay, daha önce yaşanan bir kavga nedeniyle aralarında husumet bulunan Barış Yalçınkaya ile Mertcan D. ve Şiyar Alas'ın karşılaşmasıyla başladı. Kısa sürede kavgaya dönüşen tartışma sonucunda Mertcan D. ve Alas, Yalçınkaya'ya tabancayla ateş açtı. Yalçınkaya, kanlar içinde yere yığılırken, şüpheliler olay yerinden kaçtı. Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yalçınkaya, ilk müdahalesinin ardından ambulansla Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak entübe edilip yoğun bakıma alınan genç, 2 gün sonra hayatını kaybetti. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Şiyar Alas'ı saklandığı evde gerçekleştirilen baskınla yakaladı. Mertcan D.'nin yakalanma çalışmaları ise hala devam ediyor.

Emniyete götürülen Alas, ifadesinde, "Daha önceden kavga etmiştik ve aramızda husumet vardı. Olay günü karşılaşınca tartıştık. Elini beline götürünce, silah çıkaracağını düşünerek ateş ettim" şeklinde itirafta bulundu. Polis tarafından yapılan incelemede Yalçınkaya'nın üzerinden silah çıkmadığı belirlendi. Alas, adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Adana cinayet ölüm haberi