Huawei Corona Virüse Rağmen Satışları Arttırdı

TAKİP ET

Huawei şirketi Çin'in gururu olmaya ve ABD'nin de hedefi olmaya devam ediyor. Corona virüsün neden olduğu global ürün sirkülasyonunun azalması bu firmayı hiç etkilemedi

Huawei şirketi Çin’in gururu olmaya ve ABD’nin de hedefi olmaya devam ediyor. Corona virüsün neden olduğu global ürün sirkülasyonunun azalması bu firmayı hiç etkilemedi. Satış potansiyelini bu sıkıntılı süreçte arttıran Huawei  koronavirüs pandemisinden kaynaklı ürün tedarik akışının bozulmasına karşın, Çin'de 2020'nin ilk üç ayında sevkiyat büyümesini gerçekleştiren tek büyük akıllı telefon satıcısı olmayı başardı.
 

Araştırma Şirketi Canalys Huawei’nin Büyüdüğünü Gösterdi

Araştırma şirketi Canalys tarafından Cuma günü yayınlanan istatistiklere göre, Huawei ilk çeyrekte, yılda 29.9 milyon adet telefon satışı potansiyelini biraz artarak 30.1 milyon adede ulaştırdı. Bu duruma göre, Huawei geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33,9'a kıyasla yüzde 41,4 ile en büyük pazar payını elinde bulundurdu. Şirketin ürettiği yeni cep telefonları Google Mobil Hizmetlerine erişimi kaybetmesine rağmen hem ABD’de hem de dünyanın geri kalan coğrafyalarında Huawei telefonları kapış kapış gidiyor. Çinli diğer firmalar olan Oppo Vivo ve Xiaomi şirketlerinin ürün sirkülasyonunda debi düşüşü gözlendi. Huawei bu sıkıntılı süreçte Pazar payının yüzde 17,2’sini aldı. Geçen yılın aynı çeyreğinde, üç şirketin Çin pazarındaki pazar payları sırasıyla yüzde19.1, yüzde 17 ve yüzde 11.9 idi. Aynı zamanda Oppo Vivo ve Xiaomi şirketlerinin hepsi sırasıyla yıllık yüzde 26, yüzde 19 ve yüzde 26 sevkiyat düşüşlerine maruz kaldı. ABD’li şirket olan APPLE ise yıllık Pazar payını 1.2 puan arttırdı. Genel olarak Çinli firmaların dünyaya sattığı telefon adedi yüzde 18 düşerek 73 milyon adede düştü. Fakat yetkililere göre Çin bu pandeminin getirdiği ekonomik zarardan çabuk kurtulacak. Çin bu yılın sonuna kadar 137 milyon adet 5G destekli telefonu piyasaya sürecek.

Huawei HiSilicon İşlemcisi de Bir Adım Öne Çıktı

 

Koronavirüs görünürde HiSilicon işlemcinin sirkülasyonunu hiç de olumsuz etkilemedi. Hi Silicon işlemcisine rağbet, Snap Dragon işlemcisinin satış hızını geçmesine yol açtı. Geçen yıl 22.17 milyon adet HiSilicon çip üreten firma bu yıl 22.21 milyon adet sattı. Bu rakamlar yüzde 24 büyüme demek oluyor.  Sadece Çin'de satılan akıllı telefonların işlemcilerinin yüzde 90'ını HiSilicon oluşturuyor.  HiSilicon işlemcisinin performansı, üç büyük rakibi olan Qualcomm, MediaTek ve Apple A serisi biyonik işlemcileri  ile rekabet edecek düzeyde.

 


 

hi silicon huawei hi silicon İşlemcisi