HDP'nin Yeni Eş Genel Başkanı Belli Oldu! Yeni Eş Genel Başkan Serpil Kemalbay!

TAKİP ET

HDP uzun bir aradan sonra Eş Genel Başkanını belirledi. Figen Yüksekdağ'ın parti üyeliği ve milletvekili düşürüldükten sonra yapılan HDP3. Olağanüstü Kongre sonrasında Yüksekdağ'ın yerine yeni bir Eş Genel Başkan seçildi. Peki HDP'nin yeni Eş Genel Başkanı kim oldu?

HDP uzun bir aradan sonra Eş Genel Başkanını belirledi. Figen Yüksekdağ’ın parti üyeliği ve milletvekili düşürüldükten sonra yapılan HDP3. Olağanüstü Kongre sonrasında Yüksekdağ’ın yerine yeni bir Eş Genel Başkan seçildi. Peki HDP’nin yeni Eş Genel Başkanı kim oldu?

HDP aradan geçen uzun zaman sonra yeni Eş Genel Başkanını belirledi. HDP’li Figen Yüksekdağ’ın hem partiden hem de milletvekilliğinden düşürülmesinden sonra bugün gerçekleştirilen HDP 3. Olağanüstü Kongresinde yeni Eş Genel Başkanı seçimi gerçekleştirildi. 

HDP’li Figen Yüksekdağ’ın parti ve milletvekili ilişkileri düşürülmesinden sonra bugün HDP’de 3. Olağanüstü Kongre gerçekleştirildi ve Yüksekdağ’ın yerine yeni bir Eş Genel Başkanı Seçimi yapıldı. Toplanan Kongrede gerçekleştirilen seçim sonrasında HDP’nin yeni Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay oldu.

HDP’NİN YENİ EŞ GENEL BAŞKANI SERPİL KEMALBAY KİMDİR?

HDP’nin yeni Eş Genel Başkanı seçilen Serpil Kemalbay emek ve kadın hareketi aktivistidir. Ardahan’da ortaokul eğitimini tamamlayan Serpil Kemalbay ailesi ile birlikte 1978 yılında Ardahan’dan İstanbul’a göç etti. Üniversiteyi 12 Eylül döneminde İstanbul Teknik Üniversitesi’nde okuyan Kemalbay daha sonra İMECE Kadın Dayanışma Derneği Kuruluşunda yer aldı. Bunun yanı sıra BATİS’in Trakya ve İstanbul İllerindeki Kuruluş çalışmalarında yer aldı. Serpil Kemalbay 7 Haziran seçimlerinde HDP’den İstanbul’un 1. Bölge Milletvekili Adayı oldu. Aynı zamanda Kemalbay HDP MYK’da Emek ve Sendika İlişkilerinde Eş Genel Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. Bugün yapılan HDP 3. Olağnüstü Toplantısında ise yapılan oylama ile HDP Eş Genel Başkanı görevini üstlendi.

 

hdp 3. olağanüstü kongre seçimleri hdp eş genel başkan seçimleri hdp yeni eş genel başkanı serpil kemalbay oldu serpil kemalbay hdp