Gündem Suriye! Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Putin'le Görüştü

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Yapılan önemli görüşmede, başta Suriye'de Esad rejiminin katliamlarına devam ettiği Doğu Guta olmak üzere

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Yapılan önemli görüşmede, başta Suriye’de Esad rejiminin katliamlarına devam ettiği Doğu Guta olmak üzere

Suriye’deki son gelişmelerin ele alındığı öğrenildi. İşte detaylar…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin arasında geçen telefon görüşmesinde, başta Doğu Guta katliamı olmak üzere Suriye’deki son gelişmelerin görüşüldüğü öğrenildi. 

ATEŞKES KONUSUNA DEĞİNİLDİ

Erdoğan ve Putin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından 2401 sayılı karar doğrultusunda Doğu Guta için verilen ateşkes kararının tam olarak hayata geçirilmesi için Rusya, Türkiye ve İran’ın ortak çaba göstermesi gerektiğini konuştu.

DOĞU GUTA’DAKİ KATLİAMA SON VERİLMELİ

İki lider arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, Esad rejimi tarafından Doğu Guta’da devam eden katliamların bir an önce son bulması gerektiği konuşulurken bölgede yaşanan katliamda zor durumda olan sivillere insani yardımların ulaştırılması gerektiği belirtildi. 

SURİYE’DEKİ SON DURUM DEĞERLENDİRİLDİ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin arasında geçen telefon görüşmesinde, Afrin’de TSK ve ÖSO birliklerinin terör örgütü PKK, PYD, YPG ve DEAŞ’a karşı yürütülen Zeytin Dalı harekatı ele alındı. Aynı zamanda Erdoğan ve Putin, Rusya, Türkiye ve İran arasında Nisan ayında İstanbul’da liderler düzeyinde gerçekleştirilecek olan üçlü zirveyle ilgilide karşılıklı olarak görüş bildirisinde bulundukları öğrenildi.

 

Dünya haberleri Erdoğan Putin Telefon Suriye Afrin Zeytin Dalı Doğu Guta Ateşkes