Genç Kadın Korkup Çıkarttıramadı Sonu Daha Kötü Oldu: Böbreğinde 30 Santimetrelik Taş Oluştu!

TAKİP ET

Denizli'de henüz 28 yaşında olan İlkay Atıcı'nın şiddetli ağrıları sonrasında hastaneye gitmesi sonucunda böbreğinden mesanesine kadar uzanan tam 30 santimetre taş çıktığı öğrenildi. taşın oluşumunun daha önce çıkarılması gereken fakat kadının korkması sonucunda çıkarılamayan kateter sonucunda oluştuğu belirlendi.

Denizli’de henüz 28 yaşında olan İlkay Atıcı’nın şiddetli ağrıları sonrasında hastaneye gitmesi sonucunda böbreğinden mesanesine kadar uzanan tam 30 santimetre taş çıktığı öğrenildi. taşın oluşumunun daha önce çıkarılması gereken fakat kadının korkması sonucunda çıkarılamayan kateter sonucunda oluştuğu belirlendi.

28 yaşındaki genç kadına 4 yıl önce takıldığı tespit edilen ve kateter adı verilen aparatın etrafında bir taş yığını tespit edildiği kadın daha sonra ameliyata alınarak oluşan taş çıkarıldı.

AMELİYATTAN KORKTUĞU İÇİN ÇIKARTTIRAMAMIŞTI

Ev hanımı olan genç kadına 4 yıl önce yine taş oluşumu şikayeti sebebiyle idrar kanalından böbreğine ameliyat ile bir kateter takılmış ancak İlkay Atıcı ameliyattan korktuğu için 15 gün sonra çıkartılması gereken tel ile 4 yıl boyunca yaşadığı tespit edildi. 4 yıl boyunca genç kadının mesanesi ve böbreği arasında kalan telin etrafının tamamen taşla kaplandığı tespit edildi.

TAŞ AMELİYATLA ÇIKARILDI

Genç kadının şiddetli ağrıları sonucunda Denizli Devlet Hastanesi Üroloji Kliniğine başvurduğu ve kadına yapılan tetkik ve tahliller sonucunda Üroloji Uzmanı Op. Dr. Sıtkı Ün tarafından hemen ameliyata alınarak endoskopik ve açık yöntem beraber kullanılarak oluşan 30 santimetrelik taşın genç kadından başarıyla çıkarıldığı öğrenildi.

 

denizli böbrek 30 santimlik taş kateter operasyon mesane ilkay atıcı