FATİH Projesinde Skandal!

TAKİP ET

Okullarda teknolojiyi iyileştirmek için başlatılan ancak harcanan onca para ve emeğe rağmen hala bitmeyen FATİH Projesinde "Kilit ve Cinsel İçerikli Film Skandalı" yaşandı.

Proje kapsamında bazı okullarda bulunan akıllı tahtalara öğrencilerin izinsiz kullanımını önlemek amacıyla kilit takıldı. Ancak Ankara'daki bir okulda öğrenciler kilidi kırdı ve cinsel içerikli film izlerken yakalandı. KİLİT SORUNU Milli Eğitim Bakanlığı, pilot okul kapsamında takılan akıllı tahtalara kilit taktı. Anahtar ise sadece okullarda yetkili olan yöneticilerin elinde. Ancak kilit koruması başarılı olamadı. Ankara'daki bir okulda öğrenciler kiliti kırarak "cinsel içerikli film" izlerken yakalandı. ALT YAPI SIKINTISI Yaşanan bir çok aksilik nedeniyle durma noktasına gelen FATİH projesi, 201 yılında başlatılmış ve projeye 8 milyar 500 milyon lira bütçe ayrılmıştı. Dört yıl içinde tamamlanması öngörülen proje şuan için 2017 yılına kadar uzatılmış durumda.   Bunin dışında bazı okulların gerekli alt yapıya sahip olmadığı, bazı pilot uygulamaya alınan okulların ise depreme dayanıklı olmadığı için yıkılacak olduğu saptandı.

ankaradaki okullar Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Fatih Sayan eğitim FATİH FATİH nedir FATİH projesi sorunları FATİH sorun