Facebook ulaşım işine giriyor

TAKİP ET

Taşımacılık alanına ilk girişimini Uber ile yapmaya hazırlanan Facebook'un kullanıcıları Messenger uygulamasından Uber taksilerini çağırabilecek.

Messenger'dan Uber taksi çağırma

Yeni hizmetin anlamı Messenger kullanıcıları Facebook'tan çıkmadan Uber'den araç isteyebilecek, Uber uygulamasını ayrıca indirmelerine gerek kalmayacak. Bilindiği üzere, sosyal medya devi Facebook,nisan ayında kendisinin anlık mesajlaşma servisini kaldırmış  ve kullanıcılarına akıllı telefonlarından mesajlaşmaları için Messenger uygulamasını indirmeleri gerektiğini belirtmişti.

Bunun dışında Facebook bu yılın başlarında mesajlaşma alanındaki atağında Whatsapp'ı  19 milyar USD'a almıştı.

Uber ise; 6 yıl önce San Francisco'da kuruldu, halen 60 ülkede ulaşım alanında hizmet veriyor.

Bu hafta Amerika'da başlıyor Facebook ve Uber'den alınan bilgiye göre Messenger'dan Uber taksi çağırma Amerika'nın bazı bölgeleri için bu hafta başlayacak. İki şirkete yeni ortaklıklarını kendi bloglarında duyurdu. Dünya çapında 1,5 milyar kullanıcıya sahip olan Facebook ile şirket kurmada anlaşan dünyanın mali anlamda en büyük taksi çağırma şirketi olan Uber 'in bu yeni ortaklıkla beraber ; yine dünya çapında 700 milyon kullanıcıya sahip Messenger üzerinden  çok sayıda yeni müşterilere ulaşma imkanları olacak. Uber'in bloğunda belirttiği üzere; Uber taksi için arama , talep ve ödeme yapma Messenger üzerinden bir mesaj atmak kadar kolaylaşıyor. Facebook ise yeni gelişmeyi; kullanıcıların sohbetlerini bile bölmeden, yeni bir uygulama indirmeden  taksi çağırabilecekleri şeklinde duyurdu. Yine Facebook Messenger uygulamasındaki ulaşım fonsiyonunun şirketin devam eden bir gelişmesi olduğunu ve bunun ardından Amerika dışındaki ülkeler ve başka ulaşım ortaklıklarının geleceğini belirtti. İlk taksi bedava! Facebook yeni uygulamayla; şoförlerin yer durumlarının ve  ödeme bilgilerinin Uber'le kullanıcı arasında  özel bir konuşma şeklinde geleceğini ekledi. Herşeyin bir yerde olmasıyla kullanıcı yol ve ödeme geçmişini sorunsuz bir şekilde izleyebilecek. Ayrıca Uber ve Facebook ; kullanıcıların bu uygulamayla çağırdıkları ilk taksinin, yol ücreti 20 doları aşmaması kaydıyla, bedava olacağını bildirdi. Tabii bu teklif, sınırlı bir zaman için geçerli olacak.. Kaynak  : BBC