Facebook Çöpçatanlığa Hazırlanıyor

TAKİP ET

Facebook'un son zamanlarda kullanıcı kaybı yaşaması üzerine farklı alanlara yönelmesi dikkat çekiyor.

Facebook’un son zamanlarda kullanıcı kaybı yaşaması üzerine farklı alanlara yönelmesi dikkat çekiyor. Dating adını verdiği çöpçatanlık uygulaması üzerinde çalışmalarını sürdüren Facebook, bu uygulamayı ilk defa Kolombiya’da test etti.

Facebook, Tinder ve benzerleri gibi kullanıcılarına çöpçatanlık hizmeti vermek için kolları sıvadı. Uygulamanın test aşamasına geldiği ve ilk defa Kolombiya’da test edildiği öğrenildi.

Facebook, Dating ismini verdiği çöpçatanlık uygulaması hakkında ilk bilgiyi mayıs ayındaki geliştiriciler konferansı F8’e katılan CEO’su Mark Zuckerberg aracılığıyla kullanıcılarıyla paylaşmıştı. Dating uygulamasının temeli sevgili bulmaya dayanıyor. Kolombiya’daki test uygulamasından sonra tüm kullanıcıların istifadesine sunulması bekleniyor.

İlk aşamada mobil uygulamada hizmete sunulacak Dating uygulamasında kullanıcılar konumlarını doğruladıktan sonra iş, eğitim, cinsiyet, biyografi boy ve dini inanç gibi bilgiler kullanıcılar tarafından girilecek. Dating profiline, Instagram ya da Facebook’tan fotoğraf da eklenebilecek. Dating uygulaması sevgili eşleştirmesi yapmadan evvel kullanıcılara hoşlandığı şeyler, sevdiği şarkılar gibi 20 soruda yöneltecek.

Kolombiya’da test edilen Dating uygulaması 100 kilometreye kadar sevgili eşleştirmesi yapabiliyor. Uygulamaya 18 yaşından küçükler ile Facebook profilinde ilişki durumu uygun olmayanlar dahil olamayacak. Uygulamanın neden Kolombiya’da test edildiği hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.     

Facebook Kolombiya Dating çöpçatanlık