Ev Yoğurdunun Faydaları Ve Yapımı

TAKİP ET

Neden yoğurdu kendimiz yapmalıyız? Marketten aldığımız çoğu yiyecekte çok fazla katkı maddesi bulunuyor. Sadece bu yüzden bile birçok hastalık çoğalıp, sonu ölüme kadar giden bir hal aldı.

Örneğin kanser olma oranı o kadar yükseldi ki neredeyse dünya da ki insanların yarısı kanser olma adayı. Bu durumun birçok sebebi olmakla beraber en büyük sebeplerinden biri de yenilen besinlerdir. En basiti marketten aldığınız yoğurtta bile o kadar çok katkı maddesi var ki aslında sağlıklı olması gereken hatta daha sağlıklı sanarak yediğimiz yoğurtlar sağlıksız. Market yoğurdu yemenin zararları oldukça yüksek.

Ev yoğurdunun faydaları

Vücudun en önemli kalsiyum kaynaklarındandır.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Tansiyonu düzenler. Yağ yakımına destek olur.
Barsak sağlığını korur.
Kolesterolü düzenler
Kas gelişimini destekler.
Diş ve kemik sağlığını destekler.
Cilt ve deri hastalıklarına karşı korur.
Tatlı isteğinin önüne geçer

Yoğurt nasıl mayalanır?

Yoğurt mayalamak için öncelikle süte ihtiyacımız var. 3 litre organik çiğ sütü derin bir tencereye alalım.  Tencerenin ağzı kapatılmadan süt kaynatılır. Süt kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha kaynatılır. Daha sonra ocağı kapatıp sütün ılınması beklenir. Ilıyan süte serçe parmağınızı batırıp yediye kadar sayın. Parmağınızda hafif yanma hissediyorsanız sütünüz mayalanmaya hazır. Bir kâsenin içine maya olarak kullanılacak 1 yemek kaşığı ev yoğurdu konur. Tenceredeki kaynayan sütten bir miktar alınıp yoğurtla karıştırılır. Ardından karıştırılmış olan yoğurt mayası süte eklenir ve her yere eşit miktarda dağılması için bir iki tur karıştırılır. Kaymaklı yoğurt seviyorsanız karıştırmayı çok az yapabilirsiniz. Ardından tencereye tel süzgeç kapatıp, üzerine bir bez örtülür. Tencere kalın bir örtü ile sarıp mayalanması için hareket ettirmeden 4-5 saat kadar beklenir. Daha sonra tencerenin üstü açılarak yoğurt kontrol edilir, eğer tutmamış ise sarıp birkaç saat daha bekleyebilirsiniz. Herhangi bir sorun yoksa buzdolabına kaldırıp bir gün dinlendirilir.

Yaz aylarında mayalamış oluğunuz yoğurdu sıcak hava şartlarından dolayı fazla sarmaya gerek yok ancak kış aylarında tencerenin etrafı daha fazla sarmalısınız. Buzdolabında bir gün dinlenen yoğurdu ertesi gün yiyebilirsiniz.

 

 

Ev yoğurdunun faydaları Yoğurt nasıl mayalanır? evde yoğurt nasıl mayalanır yoğurt nasıl mayalanır kavanozda yoğurt nasıl mayalanır fırında yoğurt nasıl mayalanır fırında yoğurt mayalama tencerede