Eşini bıçaklayarak öldüren kadına 'iyi hal' indirimli müebbet hapis cezası

TAKİP ET

Eşinden ayrılmak isteyen Sibel Yıldız, Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde yaşanan olayda eşi Tahir Yıldız'ı bıçaklayarak öldürdü. Ekim 2021'de çift arasında başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü.

Sibel Yıldız, sinirlerine hakim olamayarak Tahir Yıldız'ı göğsünden bıçakladı ve hızla kaçtı. Ancak Tahir Yıldız, Eskişehir Şehir Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Sibel Yıldız hemen gözaltına alınıp tutuklandı. İşte bu korkunç cinayetle ilgili dava bugün Eskişehir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada Sibel Yıldız'ın yanı sıra avukatları da hazır bulundu. Sibel Yıldız son savunmasında, "Kesinlikle bu suçu işlemedim" dedi. Mahkeme heyeti ise Sibel Yıldız'ı "eşi kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ancak daha sonra sanığın geçmişi, sosyal ilişkileri, olaydan sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları ile cezanın geleceği üzerindeki etkilerini göz önünde bulunduran heyet, Sibel Yıldız'a "iyi hal" indirimi uyguladı. Böylelikle Yıldız'ın cezası müebbet hapse çevrildi.

Sibel Yıldız'ın, ilk duruşmada boşanmak istediğini belirttiği ortaya çıktı. "Olay tarihinde eşimden uzaklaştırma kararı vardı. Olay günü tartıştık çünkü eşim eve başka erkekleri alıyordu ve beni onlara pazarlıyordu. Boşanmak istedim, ancak çocuklarımı göstermeme tehdidiyle karşılaştım. Bu yüzden evden çıktım ve ailemin yanına gittim. Akşam tekrar eve döndüm. Boşanma sebebiyle eşimle tartıştık ve o sırada eşim bıçak aldı. Ben ondan bıçağı almaya çalışırken bıçak kendisine denk geldi. Bıçağı elinden aldım ve eşime sol göğüs bölgesinden bir kez bıçak darbesi vurdum. Hemen pansuman yaptırmak için aceleyle dışarı çıktım. Sonra eşime yardım etmek için ambulans çağıracaktım, fakat eşimi evde bulamadım" şeklinde ifade vermişti.

Bu dehşet verici cinayetle ilgili verilen kararla birlikte Sibel Yıldız müebbet hapis cezasına çarptırıldı, ancak iyi hal indirimiyle cezası müebbet hapse çevrildi.

Eskişehir cinayet ölüm haberi