Erdoğan Polonya'dan AB'ye Meydan Okudu: "Bizi Meşgul Etmeyin!"

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Polonya'ya yaptığı ziyarette AB'ye mesaj gönderdi. Erdoğan, Türkiye'nin AB'ye alınmak istemediğini vurgularken 'Almayacaksanız söyleyin, ne biz sizi meşgul edelim, ne siz bizi meşgul edin' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Polonya’ya yaptığı ziyarette AB’ye mesaj gönderdi. Erdoğan, Türkiye’nin AB’ye alınmak istemediğini vurgularken ‘Almayacaksanız söyleyin, ne biz sizi meşgul edelim, ne siz bizi meşgul edin’ dedi.
 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Polonya’ya yaptığı ziyarette oldukça önemli açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında AB’ye de mesaj gönderen Erdoğan, Türkiye’nin AB’ye alınmadığını ve Fasıl sayısının 15’ten 35’e çıkarıldığını belirtti.

‘AB’YE SOKULMUYORUZ’

Erdoğan, AB’de Polonya’nın bulunduğunu ancak Türkiye’nin AB’ye sokulmadığını belirtirken Polonya’nın Türkiye’yi desteklediğini senenin 2017 olduğunu ancak AB’nin Türkiye’yi hala almadığını belirtti. Erdoğan, Fasılları masaya yatırdıklarında kendisinin Başbakan olduğu dönemlerde liderler zirvesine katıldığını ve o dönemlerde Fasıl sayısının 15 olurken şimdi 335’e çıkarıldığını bunun sebebinin de Türkiye’yi AB’ye almamak için olduğunu söyledi. Bu sözlerinden sonra AB’ye mesaj gönderen Erdoğan, ‘Almayacaksanız söyleyin, ne biz sizi meşgul edelim, ne siz bizi meşgul edin.’ dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Polonya Ziyaret AB Mesaj Bizi meşgul etmeyin