Erdoğan Bir Gece Ansızın Dedi, PKK İkinci Kandil Denen Sincar'dan Çekilmeye Başladı!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Bir gece ansızın Sincar'a da gireriz' ifadeleri sonrasında terör örgütü PKK Sincar bölgesinden çekilmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Bir gece ansızın Sincar’a da gireriz’ ifadeleri sonrasında terör örgütü PKK Sincar bölgesinden çekilmeye başladı.

Terör örgütü PKK aldığı ağır darbeler ve verdiği kayıplar sonrasında Irak’ın Kuzeyinde yer alan Sincar bölgesinden çekilmeye başladığı öğrenildi. 

PKK’NIN İKİNCİ KANDİLİ OLARAK TANIMLANIYOR

Terör örgütü PKK’nın yuvalandığı yerlerden biri olan Sincar, PKK’nın ikinci Kandil’i olarak tanımlanıyor. Şengal olarak da bilinen bu yerleşim yeri 2013 yılında yapılan nüfus sayımında 400 bin nüfuslu olarak belirtilirken şimdilerde ise 90 bin civarında yani orta ölçekli bir şehir olarak belirtiliyor. Ezidiler’in çoğunlukta olduğu bu şehirde çoğunluk olarak Araplar ve Süryaniler de yer alıyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİR GCE ANSIZIN DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölücü terör örgütü PKK’nın ikinci Kandil’i olarak adlandırılan Sincar bölgesi için, ‘Neresi o ikinci Kandil? Sincar. Eğer halledecekseniz siz halledin. Eğer halledemiyorsanız biz hemen bir gece ansızın Sincar’a gireriz’  demişti.  Burada bulunan PKK’lı teröristlerin temizleneceğini söyleyen Erdoğan, ‘Eğer dostsak, eğer kardeşsek bize gerekli kolaylığı sağlayacaksınız’ dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım’ın da görüşmelerini sürdürdüğünü ancak bu işin uzaması halinde bir Zeytin Dalı’nın da Sincar’da başlayacağını söylemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamaları sonrasında bölücü terör örgütü PKK, ikinci Kandil olarak adlandırılan Sincar’dan çekilmeye başladı.

 

PKK Kandil Sincar Cumhurbaşkanı Erdoğan Sincardan çekiliyor mu