Diyarbakır'dan Bir Kötü Haber Daha: Bu Kez de 200 Öğrenci Zehirlendi

TAKİP ET

iyarbakır'ın Kocaköy ilçesinde dün yaşanan çatışma sonucunda yaralanan askerlerden bir Uzman Çavuş şehit olmuştu. Şehit haberinin ardından bir kötü haberde öğrencilerden geldi. 5 ayrı okulda eğitim görmekte olan toplamda 200 öğrencinin yedikleri yemekten zehirlendiği ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Diyarbakır’ın Kocaköy ilçesinde dün yaşanan çatışma sonucunda yaralanan askerlerden bir Uzman Çavuş şehit olmuştu. Şehit haberinin ardından bir kötü haberde öğrencilerden geldi. 5 ayrı okulda eğitim görmekte olan toplamda 200 öğrencinin yedikleri yemekten zehirlendiği ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

ÖĞLE YEMEĞİNDEN ZEHİRLENDİLER

Gelen bilgilere göre, Diyarbakır Kocaköy ilçesinde 5 ayrı okulda taşımalı olarak eğitim görmekte olan öğrenciler yedikleri öğle yemeğinin ardından mide bulantısı, karın ağrısı ve baş dönmesi şikayetleri ile Kocaköy Devlet Hastanesine kaldırıldı. Öğrencilerden bazılarının okulda öğretmenler tarafından hastaneye kaldırıldığı öğrenilirken bazılarının da bu şikayetleri eve gittiklerinde yaşadıkları ve aileleri tarafından hastaneye kaldırıldıkları öğrenildi. Kocaköy ilçesine taşımalı olarak eğitim görmek için gelen ve Atatürk İlkokulu, Atatürk Ortaokulu, İmam Hatip Ortaokulu, Kocaköy Lisesi ve 15 Temmuz İlkokulunda eğitim gören toplamda 200 öğrenci öğle yemeğinde yedikleri pilav-tavuk menüsünün ardından bu şikayetleri yaşamaya başladı. 

MİDESİ YIKANANLAR OLDU

Yedikleri öğle yemeğinin ardından hastaneye kaldırılan öğrencilerin tedavileri yapılırken durumu ciddi olan bazı öğrencilerin midelerinin yıkandığı öğrenildi. Toplamda 200 öğrencinin zehirlendiği 5 ayrı okula da aynı yemek şirketinin yemek verdiği belirtilirken Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin 200 öğrencinin hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmasına rağmen ilçelerinde böyle bir vaka yaşanmadığını iddia etti. 

 

diyarbakır kocaköy zehirlenme 200 öğrenci 5 ayrı okul hastane gıda zehirlenmesi öğle yemeği