Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Emekliye Ayrıldı! Yerine Kim Vekalet Etti?

TAKİP ET

Alınan son dakika bilgisinde son günlerde görevden ayrılacağı iddiaları ortaya atılan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in emekliye ayrıldığı öğrenildi. Görmez'in görevden ayrılmak istediğine dair birçok haber gündeme gelmişti.

Alınan son dakika bilgisinde son günlerde görevden ayrılacağı iddiaları ortaya atılan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in emekliye ayrıldığı öğrenildi. Görmez’in görevden ayrılmak istediğine dair birçok haber gündeme gelmişti.

Gelen son dakika bilgisinde son zamanlarda sürekli olarak görevden ayrılacağı haberleri ortaya atılan ve birçok haberle gündeme gelen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in emeklilik dilekçesini sunduğu öğrenildi. Görmez’in emeklilik dilekçesinin bu akşam yürürlüğe konulduğu ve Görmez’in emekliye ayrıldığı belirtildi. 

GÖRMEZ’İN YERİNE KİM VEKALET EDECEK?

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in emeklilik dilekçesini göndermesi ve dilekçenin kabul edilerek Görmez’in emekliye ayrılması üzerine yerine vekalet edecek ismin Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş olacağı öğrenildi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GÜNDEMDEKİ İDDİALARI DOĞRULAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Görmez hakkında çıkan iddialara Körfez turu dönüşünden hemen sonra yanıt vermiş ve Görmez’in farklı bir görev talebinde olduğunu belirtmişti. 2010 yılından bu yana Diyanet İşleri Başkanlığı görevini yürütmekte olan Mehmet Görmez’in bu akşam kabul edilen emeklilik dilekçesinin ardından görevinden ayrılarak emekliliğe ayrıldığı öğrenildi. 

 

diyanet işleri başkanı mehmet görmez görev emekliye ayrıldı vekalet edecek isim cumhurbaşkanı ekrem keleş