Dışişlerinden Almanya'ya Flaş Tepki! 'Kucak Açtılar'!

TAKİP ET

Yaşanan 15 Temmuz Darbe girişiminden sonra Almanya'nın belirlediği yöne oldukça tepkili olan hükümet aynı istikrarı hiç bozmadan devam ettiriyor. Hain darbe girişiminden sonra Almanya'nın hangi safta yer aldığını belli etmesi Türkiye'nin gözünden hiçbir zaman kaçmadı. Berlin yönetiminin darbeci askerlerin iltica başvurularını kabul etmesi Türkiye'den sert tepki gördü. Dışişlerinden yapılan açıklamada, "Alman makamları bu kararla, demokratik ilke ve değerler ile müttefikliğin gereklerini göz ardı ederek, darbeci zihniyete müsamaha göstermiş ve kucak açmıştır." İfadeleri kullanıldı.

Yaşanan 15 Temmuz Darbe girişiminden sonra Almanya’nın belirlediği yöne oldukça tepkili olan hükümet aynı istikrarı hiç bozmadan devam ettiriyor. Hain darbe girişiminden sonra Almanya’nın hangi safta yer aldığını belli etmesi Türkiye’nin gözünden hiçbir zaman kaçmadı. Berlin yönetiminin darbeci askerlerin iltica başvurularını kabul etmesi Türkiye’den sert tepki gördü. Dışişlerinden yapılan açıklamada, "Alman makamları bu kararla, demokratik ilke ve değerler ile müttefikliğin gereklerini göz ardı ederek, darbeci zihniyete müsamaha göstermiş ve kucak açmıştır." İfadeleri kullanıldı.

Türkiye’den Almanya’nın bazı darbeci askerlere sığınma hakkı vermesine tepki geldi. Dışişleri Bakanı’nın internet hesabından yaptığı açıklama:

“15 Temmuz hain darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ'yle bağlantılı bazı eski askeri personelin iltica başvurularının Almanya tarafından kabul edilmesini esefle karşılıyoruz. 

Darbecilerin FETÖ bağlantılarını gösteren tüm kanıtlar ortadayken, Almanya’nın bu kararı, müttefiklik ruhuyla bağdaşmayan ve ülkelerimiz arasındaki çok boyutlu ilişkileri zedeleyen bir adım teşkil etmektedir. 
Alman makamları bu kararla, demokratik ilke ve değerler ile müttefikliğin gereklerini gözardı ederek, darbeci zihniyete müsamaha göstermiş ve kucak açmıştır. 

Almanya'nın, ilişkilerimizin köklü niteliğine ve güvenlik ve savunma alanındaki işbirliğimizin ruhuna aykırı olan bu kararını gözden geçirmesini ve ülkemizin, FETÖ dahil dünyanın en tehlikeli terör örgütleriyle eşzamanlı olarak yürütmekte olduğu mücadeleye gereken desteği vermesini bekliyoruz." şeklinde oldu. 

dışişleri almanya açıklama fetö darbeci askerler