Dikkat Çocuklarınızı Bu Besinlerden Uzak Tutun! İşte Çocukların Kesinlikle Uzak Durması Gereken Besinler!

TAKİP ET

Çocuklarınız ne kadar sağlıklı besleniyor? Yedikleri besinlerin sağlık açısından değeri nasıl? Çocuklarınızın beslenmesinde doğru bildiğiniz yanlışlar var mı? İşte çocukların beslenmesi ile ilgili Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç'in verdiği önemli bilgiler.

Çocuklarınız ne kadar sağlıklı besleniyor? Yedikleri besinlerin sağlık açısından değeri nasıl? Çocuklarınızın beslenmesinde doğru bildiğiniz yanlışlar var mı? İşte çocukların beslenmesi ile ilgili Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç’in verdiği önemli bilgiler.

Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç çocukların beslenmesi ile ilgili önemli bilgiler verirken uzak durması gereken besinler hakkında da bilgilere yer verdi. 

Enç, çocukların sağlıklı beslenmesi için dört besin grubunda bulunan besinlerden yeterli ve dengeli bir şekilde yararlanması gerektiğini belirtti. 

SÜT VE YOĞURT

Süt ve yoğurt çocukların beslenmesinde önemli olan besinlerin başında gelmektedir. Çocukların özellikle kemik ve diş gelişimi için günde mutlaka 2-3 su bardağı süt ya da yoğurt tüketmelidir. Aynı zamanda günde 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir tüketimi çocuklar için oldukça önemli bir besin. Ayrıca çocukların hastalıklara karşı dirençli olmaları ve sağlıklı büyüyüp gelişmeleri için günde en az 5 porsiyon taze meyve veya sebze tüketmeliler. 

ÇOCUKLARIN UZAK DURMASI GEREKEN BESİNLER

Çocukların uzak durması gereken besinlerden ilki kahvedir. Kahve çocuklarda kalp krizi riskini arttırmasının yanında uyuma zorluğu ve dişlerde sararmaya da yol açabiliyor. Aynı zamanda patates kızartması da çocukların uzak durması gereken besinlerin başında geliyor. Patates kızartmasının içinde bulunan yüksek miktarda akrilamid maddesi çocukların kızartma tükettiğinde damar sertliği, şişmanlık ve kanser gibi ciddi sağlık sorunları yaşamasına sebep oluyor. İçinde sodyum nitrit bulunan salam ve sosis tüketimi de çocuklar için tehlikeli olan besinler sıralamasında yer alıyor. bunun dışında alkollü içecekler, cips, asitli içecekler, hazır çorba, boyalı şeker, çiğ yumurta ve hazır meyve suları da çocukların kesinlikle uzak durması gereken zararlı besinler sıralamasında yer alıyor. 

 

çocuklar bu besinlerden uzak durmalı hangi besinler zararlı çocukların tüketmemesi gereken besinler