CHP'den gündeme düşen iddia: Kılıçdaroğlu'na yönelik suikast duyumları alıyoruz

TAKİP ET

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunun açıklanmasının ardından kendisine yönelik suikast duyumları aldıklarını belirten CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Bir ara bir bakanın zırhlı aracını da yolladılar genel başkanımız kabul etmedi. Kendisi normal makam aracını kullanıyor" ifadelerini kullandı.

Hafta başında gerçekleştirilen Altılı Masa toplantısının ardından cumhurbaşkanı adayı olarak belirlenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik suikast iddiaları olduğu ifade edildi.

"ŞU ANDA KORUMA SAYISINDA BİR ARTIŞ YOK"

Kon hakkında açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, iddialara ilişkin "Bize de genel başkana da bu duyumlar geliyor. Şu an koruma sayısında bir artış yok. Cumhurbaşkanlığı adaylığı kesinleşmeye başlayınca bu durumda bir değişiklik olur mu bilmiyoruz. Bir ara bir bakanın zırhlı aracını da yolladılar, genel başkanımız kabul etmedi. Kendisi normal makam aracını kullanıyor" şeklinde konuştu.

“GÜVENLİK GÜÇLERİNİN DE BİLGİSİ VAR"

"Bu tehditler, seçimi bir korkutma iklimini dönüştürmeye yönelik" ifadelerini kullanan Özel, konuşmasının devamında "Ama bunlar boş mu çıkar… Genel başkana tehdit iddiaları konuşulduktan 3 ay sonra Artvin Şavşat'ta konvoyumuza ateş açılmış ve askerimiz hayatını kaybetmişti. Bir korumamız da gözünü kaybetmişti. 1,5 kilometre kala durdurulan minibüste belki de 500 kişiyi öldürecek kadar patlayıcı çıkmıştı. Güvenlik güçlerinin de bilgisi var. Bize gelen istihbaratların onlarda olmaması zaten mümkün değil." ifadelerini kullandı.

 

CHP Özgür Özel