Cami kısıtlamaları kalktı mı? Diyanet İşleri Başkanı açıkladı

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yarından itibaren maske ve mesafe kurallarına uymak kaydıyla tüm vakit namazlarının camilerde cemaatle kılınmaya başlanacağını duyurdu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yarından itibaren maske ve mesafe kurallarına uymak kaydıyla tüm vakit namazlarının camilerde cemaatle kılınmaya başlanacağını duyurdu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında vakit namazlarını camilerde cemaatle birlikte kılınmasına ara verilmişti. Son olarak bu kısıtlama Cuma namazları için alınan tedbirler kapsamında kademeli olarak kaldırılmıştı. Yapılan son açıklamada, vakit namazlarının da yarından itibaren camilerde cemaatle birlikte kılınabileceği aktarıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Açıkladı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda camilerdeki kısıtlamayla ilgili yeni bir duyuru paylaştı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında camilerde cemaatle birlikte namaz kılınmasıyla ilgili kısıtlamaların kalktığını duyuran Erbaş, yarıdan itibaren maske ve sosyal mesafe kuralına uymak kaydıyla sabah, akşam ve yatsı vakitlerinde de cemaatle namaz kılınabileceğini duyuru.


Öğle ve İkindi Vakitleri İçin Kısıtlama Kalkmıştı

Daha önce koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süreliğine kapatılan camilerde yeniden açılmasının ardından camiler öğle ve ikindi vakitlerinde cemaatle namaz kılınmaya başlamıştı. İlk süreçte öğle ve ikindi vakitlerine açılan camiler yarından itibaren sosyal mesafe ve maske kuralına uymak kaydıyla sabah, akşam ve yatsı vakitlerinde de cematle namaza açılacak. Diyanaet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yaptığı açıklamanın ardından 'Rabbim ibadetlerimizi kabul etsin.' sözlerine yer verdi.
 

cami namaz ali erbaş