Çalışma Bakanı duyurdu: EYT'de yaş düğümü bugün çözülüyor

TAKİP ET

Yeni EYT düzenlemesi ile yaş sınırı gelip gelmeyeceğine hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, EYT'de yaş sınırı hakkındaki soruya, "Genel Kurul'daki bütçe görüşmelerinde açıklayacağım" ifadelerini kullandı.

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi ile yaş sınırı olup olmayacağı gündemdeki yerini koruyor. Yeni düzenleme ile kadınlarda 48, erkeklerde 50 yaş olacağı tahmin ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'lilerin yaş sınırı hakkında, "Genel Kurul'daki bütçe görüşmelerinde açıklayacağım" ifadelerini kullandı.

EYT düzenlemesi tamamlanmaya yakın olduğu ifade edilirken, Beştepe'de geçtiğimiz gün önemli bir toplantı düzenlendi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’de dahil oldu.

TOPLANTIYA BİR ÇOK SİYASİ KATILDI

Düzenlenen toplantıda AK Parti TBMM Grup Başkanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı da bulundu. İki bakan geçtiğimiz çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmişti. Toplantıda 'EYT'de yaş sınırı düzenlemesine gidilebilir' görüşü ifade edildi. Yeni düzenlemeye göre kadınlarda 48, erkeklerde 50 yaş sınırı olacağı iddia ediliyor. 

YAŞ SINIRI

2 milyon vatandaşın yararlanacağı, yeni düzenlemede bunlardan 300 bininin kamuda, 1 milyon 700 bininin ise özel sektörde çalıştığı ifade edildi. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yalnızca 700 bin kişinin emekliliğini kaldırabileceği bir raporla belirtildi. 2 milyona yakın vatandaşın ise bir anda emekli olmasının bütçe üzerinde ağır bir etkisi olduğu ortak görüşlerden biri. Bu nedenle yaş sınırı gündeme geldi.

 

EYT bakanlık bütçesi Erken emeklilik