Burun Ameliyatı Olacaklar: "Dikkat!"

TAKİP ET

Başarısızlıkla sonuçlanan burun ameliyatlarının burunda çökme, düşme ve eğrilme gibi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirten KBB Uzmanı Doç. Dr. Eren Taştan...

Başarısızlıkla sonuçlanan burun ameliyatlarının burunda çökme, düşme ve eğrilme gibi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirten  KBB Uzmanı Doç. Dr. Eren Taştan, "Burun ameliyatlarının önemli kısmı estetik nedenlerle yapılmaktadır. Ancak bu ameliyatlar esnasında yanlış teknikler ile fazla kıkırdak alındığı takdirde görüntüde rahatsızlık oluştuğu gibi nefes alma problemleri de yaşandığından dolayı ikinci bir operasyona ihtiyaç duyulmaktadır." dedi.

Burunda çökme ve düşme sonucu yaşanan nefes alamama gibi sağlık sorunlarına çözüm bulmak ve burnu doğal görünümüne kavuşturmak için kıkırdak yapıya ihtiyaç duyulduğunu belirten Taştan, "Bu tür ameliyatlarda en ideal malzeme hastanın vücudundan alınan kıkırdak dokudur. Burun içinde septum denilen orta bölümde kıkırdak varsa bu kıkırdak kullanılır. Septumun yeterli olmadığı durumlarda ise kulak kıkırdağı tercih edilmektedir. Ancak çökmüş burunlarda yeterli miktarda ve kalitede kıkırdak doku bulunmadığı için kaburga kıkırdağına gereksinim duyuluyor. Kaburgadan elde edilen kıkırdak, yarım asırdır kullanılsa da klasik teknikle kaburga kıkırdağı hazırlanırsa kıkırdağın yapısından kaynaklı bükülme sorunları ortaya çıkabilir. Hastanın ameliyatı başarılı geçse de aylar sonra burunda sağa sola bükülmeler ve çökmeler yaşanabiliyor. Böyle durumlarda hasta, nefes alma ve şekil bozukluğu gibi sağlık sorunları yaşıyor." ifadelerine yer verdi. 

Burun sağlığı ve estetiği ile ilgili başarısız ameliyat geçirenlerde kullanılan cerrahi tekniği yetersiz bulduğunu ve yeni çalışmalara yöneldiğini anlatan Taştan, "Yürütülen çalışmalar neticesinde geliştirilen "ObliqueSplitMethod" ismi ile dünya literatüründe yer alan "Verev Kesme" tekniğini uzun zamandır uyguluyorum. Bu teknik ile burnun doğal yapısına uygun kıkırdak hazırlamak mümkün oluyor. Burnun kıkırdak iskelet yapısını yeniden oluşturarak hastaların sorunlarına kalıcı çözümler üretilebiliyor. Böylelikle hastalar, doğal, esnek ve rahat nefes aldıkları buruna kavuşuyor." ifadelerine yer verdi. 

Bu yöntemi uluslararası toplantılarda anlattığını ve birçok ülkede bu tekniğin kullanıldığını belirten Taştan, başarısız burun ameliyatlarının düzeltilmesinde bu tekniğin çok önemli olduğunu söyledi.

burun estetik kıkırdak verev kesme