Bu Kadarına da Pes Dedirtti! Atatürk Anıtına Baltayla Saldırdı Linçten Zor Kurtuldu!

TAKİP ET

Bugün Adapazarı'nda yaşanan olay bu kadarına da pes dedirtti. Adapazarı Demokrasi Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'nın yanına gelen bir kişi anıta tiner dökerek ateşe verdi. Ateşe verdiği Atatürk anıtına daha sonra baltayla saldırmaya çalışan kişinin etrafını bir anda çevredeki vatandaşlar sardı. Atatürk heykeline saldıran kişiyi halkın lincinden zabıta zor kurtardı.

Bugün Adapazarı’nda yaşanan olay bu kadarına da pes dedirtti. Adapazarı Demokrasi Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’nın yanına gelen bir kişi anıta tiner dökerek ateşe verdi. Ateşe verdiği Atatürk anıtına daha sonra baltayla saldırmaya çalışan kişinin etrafını bir anda çevredeki vatandaşlar sardı. Atatürk heykeline saldıran kişiyi halkın linçinden zabıta zor kurtardı.

Adapazarı’nda bugün saat 11.30 sularında ilginç bir olay yaşandı. Adapazarı Demokrasi Meydanı’nda bulunan Atatürk anıtına gelen bir kişi anıtın çevresine yanında getirdiği tineri dökmeye başladı. Kimliği henüz belirlenmeyen kişi tineri döktüğü anıtı bir anda ateşe verdi. Daha sonra Atatürk anıtının önüne Türk bayrağı ve açılabilir bir merdiven koyan kişi elini havaya kaldırarak Arapça bir şeyler söylemeye başladı. Saldırgan daha sonra eklinde bulunan baltayla anıta ve kaidesine vurmaya başladı. Bu sırada çevrede toplanan vatandaşlar bu olaya tepki göstermeye başladı. Vatandaşlar saldırganın üzerine doğru yürümeye başladı. Öfkeli vatandaşa da balta ile saldırmak isteyen saldırgan bir anda vatandaşların arasında kaldı. Atatürk heykelini yakan ve baltayla parçalamak isteyen saldırganı linç etmek isteyen kalabalığı zabıta memurları yatıştırdı. Çevrede bulunan zabıta memurları öfkeli kalabalığın elinden heykele saldıran kişiyi zar zor aldı. Daha sonra zabıta memurları saldırganı yakında bulunan zabıta karakoluna götürdü. Öfkesi dinmeyen kalabalık karakol etrafında toplandı. Olay yerine gelen polisler önlem alarak saldırganı oradan çıkardı ve polis merkezine götürdü.

SALDIRGAN PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRÜYOR

Gözaltına alınan saldırganın 37 yaşındaki Muhammed Faruk Temizel olduğu belirlendi. Kimliği belirlenen saldırganın psikolojik tedavi gördüğü belirlendi. Emniyet Müdürlüğüne götürülen saldırganın 18 Mart 2010 yılında da aynı şekilde aynı meydandaki Atatürk anıtına saldırdığı ve anıta boya ile ‘Yeter, Kudüs Çanakkale’ yazdığı belirlemesi yapıldı. Muhammed Faruk Temizel’in bipolar bozukluk teşhisi ile tedavi gördüğü belirlendi. 

 

adapazarında atatürk heykeline saldırı adapazarı atatürk heykeli önce ateşe verdi sonra baltayla saldırdı vatandaşların lincinden zor kurtuldu