Bir Yılda 4 Milyon İnsan Obezite Nedeniyle Yaşamını Yitirdi

TAKİP ET

Dünya genelinde iki yüz civarında ülkede yürütülen 'Obezitenin Küresel Sağlık Yükü' adlı araştırma sonuçları açıklandı.

Dünya genelinde iki yüz civarında ülkede yürütülen 'Obezitenin Küresel Sağlık Yükü' adlı araştırma sonuçları açıklandı.

Araştırma sonuçlarında Mısır, yetişkin obezitelerde %35 oranla ilk sırada yer alırken çocuk obezitelerde ise ABD, %13 oranla ilk sırada yer aldı. Ayrıca araştırmanın en ilginç sonucu ise 2015 yılında obeziteye bağlı nedenlerden 4 milyon insanın yaşamını yitirmesi oldu.

195 ülkeden elde edilen verilerin bir araya getirilmesiyle obezitenin küresel sağlık yükünün değerlendirildiği araştırmada dünya genelinde obez insan sayısının iki milyardan fazla olduğu tespit edildi. ABD'de yayın yapan 'New England Journal Of Medicine' dergisinde sonuçları yayımlanan araştırmada, 2015 yılı itibariyle dünyada çocuk obez sayısı 108 milyon, yetişkin obez sayısı ise 604 milyondur. Bu rakamlara çok kilolu insanlarda eklenince toplamda 2,2 milyardan fazla insan kilo problemi yaşıyor.

2015 yılında kilo sorunları nedeniyle yaşamını yitiren 4 milyon insanın, 3 milyondan fazlası kalp damar hastalığı veya diyabet nedeniyle yaşamını yitirdi. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Okan Bülent Yıldız tarafından yapılan açıklamada ise obezitenin ve fazla  kilonun dünyanın genelinde ciddi sağlık sorunlarına neden olduğu, kronik hastalıkların gelişiminde ise risk oranını artırdığı ifade edildi. 

obezite ABD Mısır çocuk obez yetişkin obez